Victor Davis Hanson: Ce vine este adevăratul "Mare Reset"

Klaus Schwab
Klaus Schwab (Fabrice Coffrini/AFP/Getty Images)
Victor Davis Hanson
25.03.2022

Preşedintele Joe Biden crede că războiul din Ucraina va marca începutul unei „noi ordini mondiale”.

În mijlocul pandemiei globale de COVID, Klaus Schwab şi elitele globale au anunţat, de asemenea, o „mare resetare”.

Aparent, presiunea este ca naţiunile să-şi predea suveranitatea unui corp internaţional de experţi. Aceştia ne-ar lumina cu privire la taxe, diversitate şi politici ecologice.

Când fostul preşedinte Donald Trump a fost ales în 2016, jurnaliştii faimoşi ai momentului au afirmat că presa ar trebui să înlocuiască vechea abordare presupus dezinteresată a ştirilor, cu reportaje propagandistice.

Există o temă comună aici.

Citiți și Ce-i lipseşte "Marelui Reset" propus de Forumul Economic Mondial? Busola morală!

În vremuri normale, progresiştii se îngrijorează că nu au sprijin public pentru politicile lor. Numai în criză simt ei că stânga politică şi mass-media pot fuziona, pentru a folosi momentele apocaliptice în scopul de a impune abordări, de obicei nepopulare, ale problemelor externe şi interne.

Am văzut asta anul trecut în: retragerea în fugă din Afganistan, vehicularea teoriei critice a rasei şi încercările de a suplimenta Curtea Supremă a SUA, de a distruge Colegiul Electoral şi a federaliza legile privind votul.

Aceste „noi ordini” şi „resetări” implică întotdeauna un guvern mult mai mare şi birocraţii mai masive şi nealese. Elitele presupun că schimbările lor radicale în utilizarea energiei, renunţarea la echidistanţa presei, schimbările codului electoral, renunţarea la suveranitate, impunerea de cote rasiale şi etnice - nu se vor aplica niciodată lor înşişi, care sunt arhitecţii unor astfel de schimbări aplicate de sus în jos.

Aşa că noi, oamenii de rând, trebuie să renunţăm la combustibilii fosili, nu cei care folosesc avioane private. Retorica zilei afirmă că nu este nevoie de ziduri la graniţă, deşi ziduri protejează conacele unor oameni ca Nancy Pelosi, Mark Zuckerberg şi Bill Gates.

Citiți și Forumul Economic Mondial cere facultăţilor din SUA "să-i reeduce pe cei mai rasişti"

Stilul de viaţă al clasei de mijloc va fi ruinat, pe măsură ce suntem presaţi să luptăm pentru durabilitate şi tranziţie, îndrumaţi către traiul în apartament şi transportul în comun. Cu toate acestea, oameni ca Barack Obama îşi vor păstra în continuare cele trei conace, iar futuriştii din Silicon Valley vor insista asupra scutirilor de taxe pentru iahturile lor.

Într-adevăr, suntem pe cale să trăim o resetare radicală. Dar va fi un alt tip de transformare decât se aşteaptă elitele şi una de care ar trebui să se teamă foarte mult.

Lumea şi Statele Unite sunt furioase din cauza hiperinflaţiei care ar putea depăşi în curând 10% pe an. Vom avea noroc dacă se termină doar cu recesiune sau stagflaţie şi nu vom fi loviţi de o recesiune globală.

Citiți și Forumul Economic Mondial retrage un film care glorifică depopularea oraşelor închise de carantină

Această mizerie a fost creată de acelaşi aparat care a adoptat „teoria monetară modernă”. Acea idee stupidă susţine că prosperitatea va urma extinderii masive a masei monetare, menţinerii ratelor dobânzilor la niveluri de facto zero, generarea de deficite anuale uriaşe, acumularea datoriilor naţionale nesustenabile şi subvenţionarea lucrătorilor pentru a rămâne acasă.

Costurile gazelor naturale şi petrolului cresc acum la niveluri nesustenabile - până la punctul în care clasa de mijloc pur şi simplu nu va putea călători, nu se va putea încălzi iarna sau răcori vara.

Atât în Europa, cât şi în Statele Unite ale Americii, stânga a redus în mod deliberat activităţile de foraj şi de construire a conductelor non-ruseşti. Au închis centralele nucleare şi au subvenţionat proiecte solare şi eoliene - care sunt costisitoare şi ineficiente.

Ce a rezultat nu a fost o utopie, ci un deficit de combustibil, preţuri mari şi dependenţă energetică de cele mai represive regimuri ale lumii.

Citiți și Biserica Catolică este infiltrată de globaliştii Marelui Reset - Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano

Revoluţia woke a Occidentului încearcă să ne bage pe gât ideea că lumea occidentală dominată de „masculii albi” este toxică. Şi că originile sale, ascensiunea şi condiţiile bune de viaţă actuale, prosperitatea s-au datorat doar exploatării sistemice, rasismului şi sexismului.

Elitele au introdus cultura cancel, doxxing, blocajele pe platformele social media şi ostracizarea socială pentru a-i neantiza pe aceşti presupuşi exploatatori şi pentru a le distruge vieţile şi carierele.

Puţini s-au întrebat cum se face că un Occident presupus nociv, cu o istorie de aproximativ 2.500 de ani, a devenit destinaţia numărul unu a milioane de migranţi ne-occidentali din toată lumea şi a oferit cetăţenilor săi cel mai mare grad de prosperitate şi libertate.

Aşa că urmează o resetare a calculului, ca reacţie la „noile comenzi” susţinute de Biden şi de gaşca de la Davos.

În noiembrie 2022, în SUA este probabil să vedem un „Nu!” istoric exprimat faţă de agenda de stânga radicală care a dus la inflaţie nesustenabilă, energie inaccesibilă, război şi umilire în străinătate, recrudescenţa crimelor, ostilitate rasială, precum şi sfidarea arogantă din partea celor care pun în aplicare în mod deliberat aceste măsuri dezastruoase.

Iar această agendă va fi înlocuită de o revenire la sistemul care funcţionase până de curând.

Vor reveni frontierele închise şi securizate, cu imigraţie legală şi măsurată. Americanii vor cere o aplicare strictă a legii de către poliţie, condamnări care să descurajeze crima şi o revenire la integrare şi la preţuirea caracterului individual, nu a culorii pielii.

Publicul va continua să se deconecteze de mass-media „mainstream”, partizană şi mediocră. Vom vedea o producţie mai mare de petrol şi gaze naturale până vom trece încet la o varietate mai largă de surse de energie, vom vedea o apărare naţională puternică şi politici externe care să se concentreze pe descurajare.

Profeţii noii ordini mondiale au semănat vântul şi în curând vor culege furtuna - un public furios uzat de incompetenţa, aroganţa şi ignoranţa elitei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor