Forumul Economic Mondial retrage un film care glorifică depopularea oraşelor închise de carantină

Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial
Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)

În urma unei reacţii intense, Forumul Economic Mondial (WEF) a depublicat o postare pe Twitter care susţinea că măsurile de carantină luate în timpul pandemiei de virus Wuhan „îmbunătăţesc în tăcere situaţia oraşelor” de pe glob.

Campion al „justiţiei de mediu” şi al „Marelui Reset” al capitalismului, WEF a postat vineri pe Twitter un videoclip care înfăţişa o scenă de viaţă urbană liniştită şi oraşe depopulate şi activităţi industriale blocate, menţionând că poluarea aerului şi emisiile de carbon au scăzut la niveluri minime istorice în timp ce guvernele în întreaga lume au impus blocaje pentru a stopa răspândirea virusului Wuhan.

Citiți și Ce este Marele Reset? Partea I - Aşteptări reduse şi bio-tehno-feudalism

„Au existat scăderi record de poluare a aerului, curăţând cerul oraşelor, din Asia în America. Dar până la sfârşitul anului 2020, situaţia a revenit la nivelurile pre-pandemice”, a declarat organizaţia în videoclipul acum şters. „Emisiile de carbon au scăzut, de asemenea, cu 7% anul trecut, dar scăderea nu va încetini schimbările climatice dacă nu vom bloca reducerile de emisii”.

Videoclipul, care a declanşat o furtună de critici pe platformele de socializare, se încheia cu o întrebare: „Cât de liniştită era zona ta?” în timpul blocării.

Utilizatorii Twitter din întregul spectru politic au criticat grupul elitist pentru postare, considerată desprinsă de realitate, oamenii răspunzând cu statistici ale milioanelor de vieţi pierdute în urma pandemiei, şi de firme închise pentru că nu au supravieţuit blocajelor.

Sâmbătă, organizaţia a şters postarea, recunoscând că blocajele din vremea pandemiei nu „îmbunătăţeau pe tăcute situaţia oraşelor”. Cu toate acestea, organizaţia nu şi-a cerut scuze pentru glorificarea ideii de depopulare.

Citiți și Biserica Catolică este infiltrată de globaliştii Marelui Reset - Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano

"Ştergem acest tweet. Blocările nu 'îmbunătăţesc în linişte oraşele' din întreaga lume", a explicat WEF. "Dar acestea sunt o parte importantă a răspunsului la sănătatea publică la COVID-19".

WEF a atras critici anul trecut, când fondatorul şi preşedinte executiv Klaus Schwab a spus că este de părere că pandemia de virus Wuhan este o oportunitate îngustă „de a reflecta, reimagina şi reseta lumea noastră”.

Potrivit lui Schwab, omenirea trebuie să „construiască baze cu totul noi pentru sistemele noastre economice şi sociale” pentru a crea o lume mai sănătoasă, mai durabilă şi prosperă. El a susţinut că această resetare masivă, demult aşteptată, a devenit fezabilă din cauza „schimbărilor pe care le-am văzut deja ca răspuns la COVID-19”, care au forţat oamenii din întreaga lume să-şi schimbe radical modul de viaţă şi să renunţe la ceea ce era considerat esenţial înainte de pandemie.

Citiți și Matrix în control: creezi problema, oferi soluţia - Preşedintele Forumului Economic Mondial prevede un 1 miliard de refugiaţi

Observaţia lui Schwab a stârnit îngrijorarea că obiectivul real al blocării a fost acela de a obişnui oamenii cu o viaţă în care guvernul poate închide economiile şi restrânge libertăţile personale în numele sănătăţii publice sau al abordării schimbărilor climatice.

Postarea pe Twitter de vineri a reaprins aceste preocupări.

„Nu este minunat să vezi toate aceste oraşe liniştite, moarte, fabrici închise şi avioane la sol”, a scris avocatul britanic Francis Hoar pe Twitter. „Luaţi acest lucru ca un avertisment că, dacă blocajele sunt acceptate în orice circumstanţă, acestea vor fi impuse din motive climatice în scurt timp.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii