Vernisajul expoziţiei Adevăr - Compasiune - Toleranţă

Expoziţia Adevăr-Compasiune-Toleranţă la Craiova
Expoziţia Adevăr-Compasiune-Toleranţă la Craiova (Epoch Times România)

Vineri, 3 august, ora 19.00, la Mall-ul Electroputere, din Craiova, a avut loc vernisajul expoziţiei Adevăr – Compasiune – Toleranţă, care a stârnit un foarte mare interes şi s-a bucurat de aprecieri favorabile din partea publicului, alcătuit în special din artişti, jurnalişti, studenţi şi elevi. Expoziţia a fost prezentată de dna Gina Sturdza, manager al publicaţiei The Epoch Times România, de dl Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă din Craiova, şi de dl Ilie Roşianu, istoric şi critic de artă.

Dintre artiştii prezenţi la Craiova, toţi fiind membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, l-am remarcat, în primul rând, pe dl prof. Ovidiu Bărbulescu, cu o impresionantă activitate artistică şi didactică. Printre altele, dânsul a fost profesor de Arte Plastice la Colegiul Naţional Pedagogic ”Ştefan Velovan”, din Craiova, între anii 1964 şi 2009, şi profesor asociat la Universitatea din Craiova – coordonator ştiinţific al lucrărilor pentru gradul didactic I. O lungă perioadă de timp a fost preşedintele Societăţii Profesorilor de Arte Plastice – Filiala Dolj.

Dl Ovidiu Bărbulescu le-a fost profesor şi tuturor celorlalţi artişti plastici, prezenţi la expoziţie, printre care s-au numărat: dna Rodica Jianu, profesoară la Colegiul Naţional ”Ştefan Velovan”, dna Emilia Burlan, profesoară de Arte Vizuale la Colegiul Naţional ”Elena Cuza”, dl Viorel Penişoară-Stegaru, pictor şi scenograf la Teatrul Naţional ”Marin Sorescu”, prof. dr. Emilian Popescu, care predă Sculptură şi Arte Vizuale la Liceul de Artă ”Marin Sorescu”, sculptorul Dan Purcărea, profesor de Arte Vizuale la Liceul Teoretic ”Tudor Arghezi” şi alţii.

Toţi artiştii prezenţi la vernisaj au apreciat tablourile expuse pentru expresivitatea lor şi pentru mesajul mişcării spirituale Falun Gong sau Falun Dafa, desprins din ele, care militează pentru a readuce umanităţii moralitatea pierdută. Mulţi dintre cei prezenţi au crezut la început că se află în faţa unor fotografii, iar artiştii profesionişti au apreciat, în acelaşi sens, tehnica realistă a autorilor tablourilor. Dar, mai mult şi mai mult, vizitatorii expoziţiei au rămas profund impresionaţi de chinurile de neimaginat la care sunt supuşi membrii mişcării Falun Gong de către Partidul Comunist Chinez, chinuri nepermise pentru epoca noastră şi, de fapt, nepermise pentru nicio altă epocă istorică.