Vâlcov, vizat într-un alt dosar de corupţie

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (Facebook)

Problemele din justiţie cu care se confruntă fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, par să nu se termine. Tribunalul Olt a admis cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale faţă de acesta într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie. Decizia instanţei este definitivă.

Potrivit Agerpres, în acelaşi dosar sunt vizaţi şi fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Paul Stănescu şi vicepreşedintele CJ, Marius Oprescu, soţia deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu; oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurenţiu Şerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa, ultimii patru fiind patroni sau acţionari principali ai unor firme care au derulat contracte cu Primăria Slatina.

DNA a solicitat în luna iulie redeschiderea urmăririi penale faţă de fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov şi celelalte opt persoane acuzate de fapte de corupţie.

Avocatul Andrei Bărbulescu a explicat săptămâna trecută faptul că procurorii solicită redeschiderea urmăririi penale într-o cauză soluţionată anterior cu neînceperea urmăririi penale, ce a avut în vedere o sesizare făcută de fostul deputat Nicolae Stan. Acesta a depus, în 2012, o sesizare împotriva mai multor politicieni şi oameni de afaceri din judeţul Olt, în care erau 16 puncte de acuzare, printre care şi unele referitoare la contracte de concesiune încheiate de Primăria Slatina cu diferite firme.

În urmă cu trei ani, fostul deputat de Olt, Nicolae Stan, fost primar al comunei Coloneşti, a reclamat la DNA fapte de corupţie în legătură cu contracte de concesiune a unor servicii, achiziţii, contracte de execuţie lucrări, sponsorizări încheiate de primăria Slatina, în perioada în care Darius Vâlcov a fost primar, cu firme ale oamenilor de afaceri Cristian Tomescu, Bogdan Langa, Laurenţiu Şerban şi Ovidiu Ramba etc.

DNA Craiova a emis ordonanţă de netrimitere în judecată la sesizările şi reclamaţiile lui Nicolae Stan. Acesta a atacat ordonanţa procurorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care în 2014 a respins plângerea formulată de Nicolae Stan şi l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne