Unul dintre fondatorii AUR a asigurat renovarea unei importante clădiri din Bucureşti deţinută de Federaţia Rusă

Marius Dorin Lulea
Marius Dorin Lulea (Youtube - screenshot)

Marius Dorin Lulea, unul dintre fondatorii AUR, a asigurat serviciile de proiectare la renovarea celei mai valoroase clădiri, din punct de vedere comercial, deţinută de Moscova în Bucureşti, după cum rezultă din informaţiile G4Media.ro şi confirmate de acesta.

Edificiul în cauză să află situat în Piaţa Charles de Gaulle din Bucureşti şi este compus din cinci părţi, una de tip rezidenţial cu opt niveluri, a doua de tip birouri cu cinci niveluri şi trei construcţii de tip anexe. Clădirea a fost proiectată în anii 1930 de arhitectul şi artistul plastic Marcel Iancu (1895-1984), unul dintre cei mai importanţi arhitecţi români ai secolului trecut. Clădirea aparţine, potrivit datelor la zi consultate la Agenţia Naţională de Cadastru, Federaţiei Ruse.

Sursa citată menţionează că societatea lui Lulea nu ar fi avut contract direct cu Federaţia Rusă, ci cu o firmă controlată de fiul lui Antonie Iorgovan, juristul considerat ”Părintele Constituţiei”.

Reprezentanţa Comercială a Federaţiei Ruse în Bucureşti a fost renovată după un proiect al firmei vicepreşedintelui Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Marius Dorin Lulea. Marius Lulea ar fi declarat pentru G4Media că nu ar avea nicio legătură cu Federaţia Rusă şi că a susţinut mereu unirea României cu Basarabia. Autorităţile ruse au închiriat clădirea înregistrată cu adresa Piaţa Charles de Gaulle 4-6 unei firme înregistrate în România, care mai apoi a subînchiriat spaţiile la rândul său. Din 2016, ansamblul este subînchiriat de Duma Imob Investment SRL. Mai multe detalii aici.

De formaţie inginer constructor, Marius Dorin Lulea este acţionar şi director la Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL, cea mai importantă afacere pe care o conduce şi pe care o deţine în proporţie de 70%. În plus, aceasta este firma la care figura ca angajat George Simion înainte să ajungă deputat, conform declaraţiei sale de avere.

Conform datelor obţinute cu ajutorul site-ului termene.ro, Lulea face parte din cinci firme active şi a mai fost acţionar în două societăţi radiate. Cele cinci firme active sunt: Centrul de Formare Profesională a Specialiştilor în Construcţii SRL, Ideal Prima Design SRL, Unirea 1918 Media SRL, Ideal Proiect Arhitecture & Engineering SRL şi Societatea Ideal Rocod SRL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne