Şerban Nicolae îşi pierde răbdarea cu Toader: Anchetele merg înainte. Societatea nu poate aştepta la nesfârşit

Procesele merg înainte, anchetele merg înainte şi societatea nu poate aştepta la nesfârşit ca noi să ne hotărâm care este viziunea noastră ca să avem un sistem judiciar transparent, a afirmat Şerban Nicolae, nemulţumit că ministrul Tudorel Toader întârzie cu pachetul de legi pe justiţie.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat)
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat) (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat pe 25 aprilie în faţa Comisiei juridice din Senat pentru a prezenta personal situaţia pachetului de legi pe justiţie ce urmează să fie trimis în Parlament. Solicitarea vine din partea şefului Comisiei, pesedistul Şerban Nicolae, care consideră "inadmisibil să se lucreze de atâta vreme şi să nu se ştie ce se va modifica".

Prezentă la discuţiile din cadrul Comisiei, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Mariana Moţ, a explicat că încă se aşteaptă punctele de vedere de la instituţiile implicate, urmând ca ulterior proiectul să fie pus în dezbatere publică.

"În ceea ce priveşte pachetul de legi pe justiţie, din punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, vă putem spune faptul că ministerul a lucrat la acest proiect de lege de modificare a legilor justiţiei. S-au solicitat puncte de vedere de la instituţiile implicate. La acest moment, aceste puncte de vedere nu au fost toate transmise Ministerului Justiţiei, fiind posibil ca instituţiile implicate, prin punctele de vedere, să determine o eventuală modificare a textelor emise de Ministerul Justiţiei. Aşteptăm încă punctele de vedere, spre exemplu, de la CSM. În măsura în care vor fi strânse toate acestea, proiectul va fi pus în dezbatere publică", a afirmat Mariana Moţ, citată de Agerpres.

Şerban Nicolae i-a atras însă atenţia că societatea nu poate aştepta la nesfârşit măsurile necesare pentru a avea un sistem judiciar transparent.

"În timpul în care noi aşteptăm puncte de vedere, facem dezbateri, în sistemul judiciar din România se întâmplă lucruri, procesele merg înainte, anchetele merg înainte şi societatea nu poate aştepta la nesfârşit ca noi să ne hotărâm care este viziunea noastră şi cum ar trebui făcute corecţiile necesare, astfel încât să avem un sistem judiciar transparent. Acum o lună, ministrul a promis şi un pachet de legi privind situaţia din penitenciare. Situaţia nu mai poate fi prelungită. Este inadmisibil să se lucreze de atâta vreme şi să nu se ştie ce se va modifica", a precizat Şerban Nicolae.

În acest context, şeful Comisiei juridice i-a transmis secretarului de stat că îl aşteaptă pe Tudorel Toader marţea viitoare la Senat. În replică, Mariana Moţ a precizat că ministrul ar fi fost prezent şi la şedinţa în curs, însă "nu i-a permis agenda".

"Bun. Ştiu. Agenda este foarte importantă, dar aş vrea să ia în considerare faptul că în programul foarte important al agendei domniei sale ar trebui să găsească un loc şi pentru Parlament. O spun la modul cel mai serios, pentru că domnia sa şi-a luat un angajament acum patru săptămâni, acum o săptămână am discutat pe aceeaşi temă cu domnia sa, dar aş vrea să fie prezent în faţa comisiei în aşa fel încât să ne lămurim cu privire la toate aceste aspecte", a răspuns Şerban Nicolae.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne