Un studiu acuză BBC că favorizează lobby-ul pro-imigraţie
alte articole
BBC acordă prea multă importanţă vocilor pro-imigraţie şi 'ignoră aproape în totalitate' impactul social negativ al multiculturalismului, susţine un nou studiu, preluat de Daily Mail.
Corporaţia suferă de o 'gândire de grup' de stânga care îi împiedică pe jurnaliştii săi să pună la îndoială prejudecăţile instituţionale şi se transformă într-o 'propagandă' pro-imigraţie, susţine cercetarea publicată luni.
BBC este, de asemenea, acuzată că 'minimalizează' violenţa islamică, dar critică cu bucurie creştinismul.
Raportul, realizat de think-tank-ul independent The New Culture Forum, a analizat ştirile şi programele privind subiectele de actualitate începând cu anul 1997.
Criticile sale survin în contextul în care BBC trece printr-un proces de ' verificarea a imparţialităţii', condus de Stuart Prebble, fostul CEO de la ITV, pentru a vedea dacă corporaţia acordă 'importanţa necesară' unei game largi de opinii asupra unor teme controversate, cum ar fi imigraţia.
Potrivit autorului studiului, Ed West, 'în acoperirea temei imigraţiei, BBC a acordat în mod covârşitor mai multă importanţă vocilor pro-imigraţie, deşi (acestea) reprezintă punctul de vedere minoritar, chiar elitist'.
De asemenea, studiul indică faptul că este 'o practică obişnuită' a BBC-ului de a oferi o platformă de manifestare pentru mai mulţi susţinători ai imigraţiei fără a prezenta şi opinii care sunt în dezacord.
'Între 1997 şi 2013, dintre sute de ştiri despre imigrare pe care le-am vizionat, ascultat şi citit personal, în doar câteva vocile anti-imigraţie nu a fost depăşite numeric', explică West.
De asemenea, studiul, care survine la o săptămână de la atacul din Woolwich, acuză BBC de incapacitatea de a relata cu acurateţe despre violenţele comise de fundamentalişti islamici.'Spre deosebire de violenţele comise de extremişti albi, BBC tinde să minimalizeze orice altă activitate violentă din partea extremiştilor', a explicat autorul.
'BBC se simte inconfortabil atunci când discută despre extremismul islamic, despre agresiunea minorităţilor şi mai în largul său să vadă musulmanii drept victime ale rasismului sau islamofobiei', acuză West.
Pe de altă parte, în 2010, directorul din acel moment al BBC, Mark Thompson, a acceptat faptul că BBC se face vinovat de prejudecăţi 'masive' de stânga şi a admis că acoperirea unor subiecte ca imigraţia şi Europa a fost 'slabă'.