Un nou sediu al Serviciului Stare Civilă a fost inaugurat la Chişinău

Tatiana Chiriac
19.05.2012

La 18 mai premierul Vlad Filat şi ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, au participat la inaugurarea noului sediu al Serviciului Stare Civilă din cadrul Ministerului Justiţiei. La eveniment au mai fost prezenţi ministrul al Justiţiei şi Alexandru Tănase, Preşedinte al Curţii Constituţionale, ex-ministru al Justiţiei.

Lucia Ciobanu, şef al Serviciului Stare Civilă, a spus că sediul Serviciului Stare Civilă corespunde rigorilor şi necesităţilor. Ea a specificat că nu doar angajaţii muncesc în condiţii mult mai bune, ci şi cetăţenii beneficiază de servicii de calitate, în mod mult mai operativ. Lucia Ciobanu a menţionat că pe parcursul anilor activitatea serviciilor de stare civilă a devenit tot mai solicitată, în anul 2011  fiind eliberate peste 1 milion de documente de stare civilă. Ea a precizat că în noul sediu există şi un muzeu al instituţiei, unde sunt expuse peste 300 de exponate.

Şefa Serviciului Stare Civilă a adresat mulţumiri Guvernului R. Moldova pentru susţinerea acordată privind achiziţionarea şi renovarea sediului amplasat pe strada Mihai Viteazul 11/1.

Premierul Vlad Filat a felicitat colaboratorii Serviciului Stare Civilă şi şi-a exprimat speranţa că bunele condiţii create se vor răsfrânge asupra calităţii muncii prestate de ei. Premierul a menţionat că anume aceasta a fost scopul achiziţionării acestui sediu.

Premierul s-a referit şi la necesitatea digitalizării arhivei Serviciului Stare Civilă, dar şi la prestarea unor servicii în format electronic.

După vizitarea sediului instituţii, Premierul a spus că a rămas mulţumit de ceea ce a văzut, precizând că aşteptările au fost pe măsură, având în vedere investiţia de circa 90 de milioane de lei care a fost făcută pentru achiziţionarea clădirii şi renovarea acesteia.

Menţionăm că în cadrul subdiviziunilor Serviciului Stare Civilă activează 226 de persoane, dintre care 136 sunt funcţionari publici, iar 90 personal tehnic. Până la achiziţionarea  sediului din str. Mihai Viteazu  11/1 acestea activau în mai multe clădiri.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor