Un medic salvează un nou născut subponderal. După 30 de ani, îi întoarce favoarea

(Photos.com)

Pompier şi medic: două profesii care salvează vieţi. Şi, uneori, se salvează chiar şi între ei. S-a întâmplat în California, unde un medic a fost salvat chiar de un pompier care îi datora viaţa.

Totul s-a întâmplat în urmă cu patru ani, aşa cum susţine media americană KTLA. Dr. Michael Shannon era pe autostradă conducând un SUV când a fost lovit de un camion şi maşina a luat foc. Doctorul a rămas blocat în maşină, în timp ce focul izbucnise. În ciuda unor complicaţii, dr. Shannon a fost salvat la timp datorită intervenţiei pompierilor.

Dar în echipa de pompieri era Chris Trokey, care, cu treizeci de ani în urmă, s-a născut cu o greutate de numai 1,45 kg. Dr. Shannon, pediatru, a avut grijă de copil urmărindu-l zi şi noapte, până când totul a mers bine.

Treizeci de ani mai târziu, Trokey i-a întors favoarea, fără să ştie. "Nu mi-am dat seama - explică Trokey - până când m-am dus la spital şi am început să vorbim, menţionând numele dr. Shannon. Apoi m-am gândit, "Oh, dr. Shannon?"a povestit el pentru KTLA. "Şi aşa mi-am dat seama".

Pe 29 martie, cei doi s-au reunit pentru a salva împreună şi alte vieţi. Ei şi-au ras părul pentru a contribui la strângerea de fonduri pentru cercetarea în domeniul cancerului.

"Este un sentiment minunat, iar acum el este medicul pediatru al fiului meu", a declarat Trockey.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură