Un bilet numai dus pentru Marte, 100.000 de cereri pentru 40 de locuri disponibile

Candidaţii care doresc să-şi pună semnătura pe un bilet – numai dus - pentru Marte şi să colonizeze planeta roşie, au ajuns deja la un număr de 100.000. (NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
11.08.2013

Cei mai norocoşi "pasageri" ai spaţiului vor trebui să trăiască ca astronauţii, vor viziona Pământul şi vor călători în spaţiu exact ca aceştia. Imaginaţia zboară atunci când vine vorba despre spaţiu: filmele şi literatura au descris în orice mod posibil visul oricărui om de a călători în spaţiu şi de a descoperi viaţa de pe planetele necunoscute. Se întâmplă acum - realitatea depăşeşte ficţiunea. Şi astfel că proiectul "Mars One" ia formă: nu numai că este posibil să te plimbi pe Marte, Planeta Roşie, care este atât de des admirată chiar şi cu ochiul liber în nopţile senine, în timpul verii, "Mars One" îi conduce pe oameni să trăiască pe Marte.

Candidaţii care doresc să-şi pună semnătura pe un bilet – numai dus - pentru Marte şi să colonizeze planeta roşie, au ajuns deja la un număr de 100.000. Proiectul ar trebui să înceapă în 2022. Cele 100.000 de persoane care s-au înscris pentru doar 40 de locuri disponibile – raportează CNN - sunt gata să-şi petreacă viaţa pe Marte. Dar aceasta nu este chiar atât de simplu, pregătirea durează ani de zile şi selecţia este foarte strictă.

Prima misiune va costa - spune co-fondatorul şi CEO al proiectului "Mars One", Bas Lansdorp - 6 miliarde de dolari şi va fi plătită de către sponsori şi organizaţii mass-media, în schimbul drepturilor de a înregistra colonizarea planetei Marte. "Vrem să povestim istoria lumii întregi: omul ajuns pe Marte şi colonizarea acestei planete, dând naştere la un nou Pământ. Acesta este unul dintre lucrurile cele mai fascinante care se va întâmpla şi vrem să-l împărtăşim cu toată lumea" adaugă Lansdorop.

Primii 4 din cei 40 care vor fi selectaţi, vor participa la prima misiune care va părăsi Pământul în 2022. Un alt grup de patru participanţi selectaţi vor lăsa Pământul doi ani mai târziu. Astronauţii vor trebui să finalizeze opt ani de formare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor