Un apel de la un lagăr de muncă forţată din China a ajuns şi în Austria
alte articole
Cazul recent al unei cereri de ajutor de la un lagăr de muncă forţată din China a fost descoperită într-un set de Halloween achiziţionat de către o femeie din Oregon, aceasta nefiind singurul de acest gen.
Cu un deceniu în urmă o cerere similară de ajutor de la un lagăr de muncă chinez a fost găsită în Austria, reflectând îndeaproape cazul recent din Oregon.
Un austriac a găsit cererea de ajutor ascunsă într-un set de inele pentru şervete pe care le-a cumpărat. Scrisoarea era de la o deţinută din lagărul de muncă forţată pentru femei Chatou din Guangzhou, China. Austriacul a trimis în cele din urmă scrisoarea organizaţiei locale de drepturile omului din Austria. Domnul Wang Yong, coordonatorul austriac al Asociaţiei Falun Dafa a confirmat incidentul.
În decembrie 2002, un austriac a cumpărat un set de inele pentru şerveţele făcute de către compania austriacă Eduscho şi a găsit în pachet o scrisoare de la un practicant Falun Gong, care a declarat că a fost închis şi torturat într-unul din lagărele de muncă forţată notorii din China şi cerea ajutor. Ulterior, scrisoarea a trecut prin mai multe mâini înainte de a ajunge la Amnesty Internaţional Austria, care a trimis-o apoi prin fax la Asociaţia Falun Dafa din Austria.
Wang Yong, din cadrul Asociaţiei Falun Dafa din Australia, a declarat: "Deoarece persoana care a găsit scrisoarea şi a predat-o la Amnesty Internaţional nu a vrut să îi fie dezvăluite numele şi informaţiile personale, Amnesty Internaţional Austria nu a putut să-i ia interviul. Cu toate acestea, o anchetă făcută de către Amnesty Internaţional a arătat că scrisori similare au fost găsite, de asemenea, în produsele Tchibo, o societate-mamă a Eduscho, cu sediul în Germania".
Wang a declarat că Asociaţia Falun Dafa din Austria a contactat imediat Eduscho. Din cauza gravităţii problemei, Eduscho a contactat direct compania-mamă Tchibo din Germania. Tchibo a trimis un reprezentant la oraşul Viena, Austria, pentru a se întâlni cu Asociaţia Falun Dafa locală. În cadrul acestei întâlniri, Tchibo a confirmat că au fost găsite, de asemenea, scrisori similare în Germania, în care practicanţii Falun Gong din China cereau ajutor cam în acelaşi timp.
Potrivit lui Wang, Tchibo apoi a recunoscut că fabrica cu care era în parteneriat în China nu se afla foarte departe de lagărul de muncă de unde venea scrisoarea. După ce a descoperit că fabrica singură nu avea capacitatea de producţie pentru a satisface contractul lor actual, Tchibo a afirmat că au reziliat contractul cu fabrica din China. "Dar Tchibo nu a vrut să dezvăluie poziţia lor în scris cu privire la caz", a precizat Wang.
Wang a declarat, de asemenea, pentru The Epoch Times că el a contactat filiala austriacă a Societăţii Internaţionale pentru Drepturile Omului (SIDO) cu privire la acest caz, şi că l-au înregistrat într-un raport special despre ancheta incidentului.
O copie a scrisorii "SOS" scrisă de mână, în limba engleză, de la lagărul de muncă forţată Chatou din Guangzhou, este postată pe site-ul Asociaţiei Europene Falun Dafa:
"Stimate Domn/Doamnă,
Suntem practicanţi Falun Dafa în Guangzhou, China. Noi ne cultivăm conform legii "Adevăr, Benevolenţă, Toleranţă". Am fost încarceraţi de către Guvern din această cauză. Aici, poliţia Guvernului utilizează diverse moduri crude pentru a ne forţa să renunţam la cultivarea noastră, metode care includ tortură fizică şi mentală foarte dure. Chiar şi atunci când vine data de liberare, nu ne vor da drumul. Ne trimit în aşa-numitele "şcoli de studiu" pentru a continua să ne tortureze. Ne vor bate violent şi vor tăia toate contactele dintre noi şi familiile noastre. Vă rugăm să informaţi publicul despre aceste persecuţii îngrozitoare. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Vă rugăm, dacă doriţi, să înaintaţi acest mesaj la Organizaţia Internaţională a Drepturilor Omului, şi să-l trimiteţi la: www.minghui.com.net sau www.yuanming.com (net). Vom fi foarte recunoscători pentru ajutorul dumneavoastră. Mulţi practicanţi din Guangzhou au fost duşi într-o închisoare numită: Închisoarea Chatou pentru femei, Xiao Dao, Guangzhou, China, cod poştal: 510435, Data: 12 septembrie 2002".
Lagărul de muncă forţată pentru femei Chatou din districtul Baiyun, Guangzhou este de fapt o insulă izolată pe râul Pearl River. Metodele de tortură înfăţişate pe Clearwisdom.net folosite împotriva practicanţilor Falun Gong în acest lagăr de muncă includ privarea de somn, suspendarea în aer cu sfori, bătăi, hrănirea forţată cu ardei iuţi şi injecţii cu medicamente dăunătoare pentru sistemul nervos.
Wang Yuqing, o practicantă Falun Gong din Guangzhou care a fugit din China, a declarat că în februarie 2000 a fost trimisă în lagărul de muncă forţată pentru femei Chatou. Bazându-se pe experienţa ei, aceasta crede că scrisorile "SOS" ascunse în produsele destinate exportului sunt în majoritate de la practicanţii Falun Gong din închisori, deoarece marea majoritate a prizonierilor de conştiinţă sunt practicanţi Falun Gong şi aderenţii sunt adesea dedicaţi să expună persecuţia la care sunt supuşi".
Mulţi deţinuţi Falun Gong sunt, de asemenea, bine-educaţi, fapt ce le permite să scrie în limba engleză.
Despre scrisoarea din Oregon, Wang Yuqing a declarat: "Trebuie să fie mult mai multe chiar dacă numai câteva au fost expuse".
"Fiecare dintre produsele din export este posibil să conţină lacrimile şi sângele deţinuţilor, inclusiv a practicanţilor Falun Gong", a precizat Wang. În prezent, sistemul de lagăre de muncă forţată există doar în China, unde poliţia are puterea să reţină o persoană trei ani, fără alte proceduri legale. În timp ce numărul de lagăre de muncă forţată din China este secret, numărul de lagăre de muncă şi închisori unde sunt fabricate produse poate fi de ordinul miilor.
Potrivit Departamentului de Stat al SUA, "Unii observatori străini estimează că cel puţin jumătate din cei 250.000 de deţinuţi înregistraţi oficial în ţară în lagărele de reeducare prin muncă sunt practicanţi Falun Gong. Sursele Falun Gong aflate în străinătate susţin că numărul este şi mai mare".