Elena Udrea explică gestul său prin loialitate: "rămân consecventă alegerii făcute acum 10 ani"

Elena Udrea, declaraţii de presă
Elena Udrea, declaraţii de presă (Epoch Times România)

La conferinţa de presă ţinută la sediul PMP, Elena Udrea, proaspăt demisionata din PDL a răspuns întrebărilor presei, alături de Eugen Tomac, explicând gestul demisiei din PDL şi trecerii sale la PMP.

Elena Udrea şi-a dat astăzi ora 18:00 demisia din Partidul Democrat Liberal, alăturându-se PMP. Unul dintre cei mai performanţi miniştrii ai guvernului PDL, Elena Udrea a explicat gestul său, atrăgând atenţia că nu face salturi de la un Partid la altul, ci că, prin demisia sa de fapt urmăreşte în continuare linia pentru care a intrat în politică.

"Aleg după 10 ani de politică să rămân într-o echipă.

În PDL există astăzi un curent – cel care conduce acest partid – care s-a dezis în ultimul timp de propria-i istorie de succes, de propria guvernare, de lucrurile bune care s-au făcut în guvernarea Boc s-a dezis de toată politica de reforme pe care PDL a făcut-o în România cu TB şi mai grav s-a dezis de TB.

Conducerea de astăzi a PDL prin câţiva purtători de mesaj au ales mai degrabă să se lupte cu mine decât cu conducătorii USL. Rămân consecventă alegerii făcute acum 10 ani … aleg să mă lupt pentru aceleaşi lucruri pentru care am intrat în politică acum 10 ani."

Elena Udrea a mai atras atenţia asupra pericolului reprezentat de guvernarea USL, care în opinia sa încearcă să ocupe ţara.

"Vedem o ţară ce a încăput pe mâna USL-ului, în care un Partid-Stat doreşte să controleze justiţia, un Partid-Stat încalcă toate regulile democratice, încearcă să dea lovitura în stat cu ajutorul Parlamentului, ignoră statul de drept, independenţa Justiţiei, tolerează şi încurajează corupţia şi se înconjoară de oameni corupţi, stimulează clientela politică, o ţară care este în pericol ca la sfârşitul lui 2014 să fie ocupată de această putere abuzivă a USL.

Este cu atât mai mult nevoie de o forţă politică în stare să se opună USL. Este o realitate pe care şi dvs o vedeţi zi de zi - că nu avem o opoziţie puternică în acest moment. Vocea opoziţiei astăzi ca şi întotdeauna este Traian Băsescu B. Este nevoie de o forţă politică în stare să se opună ccredibil USL-ului, curajoasă care să facă într-adevăr opoziţie. O forţă politică în stare să nu pactizeze cu USL-ul."