Turoperatorul german ITS Reisen, va promova în 2013 România în trei ţări

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a comunicat marţi că ITS Reisen intenţionează să extindă, în 2013, promovarea pentru România, printr-un catalog propriu, care va fi distribuit în Germania, Austria şi Elveţia de circa 2.500 de agenţii.

Decizia a fost luată în urma discuţiilor demarate de secretarul de stat Cristian Bărhălescu cu reprezentanţii turoperatorului în luna august 2012, la Berlin, discuţii continuate de MDRT în luna octombrie, la Salzburg, cu ocazia lansării Catalogului ITS 2013.

Potrivit comuniucatului transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Delta Dunării, circuitele culturale, dar şi turismul activ şi în natură, manifestat mai ales sub formă de drumeţii şi activităţi de observare a florei şi faunei, sunt principalele forme de turism care vor apărea în broşura dedicată României.

"Promovarea României într-un catalog propriu urmăreşte evidenţierea acelor experienţe turistice cunoscute în termeni de specialitate ca “unique selling points” – cele care diferenţiază oferta naţională pe piaţa internaţională de turism, care pot determina un turist să aleagă pentru vacanţele lor destinaţii româneşti în locul altora", se arată în comuicatul MDRT.

Totodată, România va continua să apară în catalogul “City Trips” al turoperatorului, cu destinaţii ca Bucureşti şi Sibiu.

ITS Reisen face parte, alături de Jahn Reisen, Tjaereborg, ADAC Reisen, LTUplus, DERTOUR şi Meiers Weltreisen, din divizia de turism a concernului REWE. REWE ocupă locul doi în topul concernelor turistice din Germania, în funcţie de profit, şi deţine peste 2.500 de agenţii de turism proprii, în franciză sau în cooperare cu alte agenţii de turism (precum Atlas Reisen, DER Reisebüro, DERPART, etc.), dar şi agenţii de incoming proprii în 13 ţări.

Peste 84 milioane lei s-au alocat în acest an pentru promovarea României

Potrivit informaţiilor transmise MDRT la solicitarea NewsIn, peste 84 milioane lei au fost alocate numai în acest an pentru promovarea României ca destinaţie turistică în ţară şi în străinătate. Astfel, în acest an s-au alocat din bugetul de stat pentru activitatea de promovare, atât internă, cât şi externă, 3.100.000 lei, iar din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) suma de 81.649.000 lei.

În prezent există nouă reprezentanţe de promovare turistică ale României în străinătate la Viena, Paris, Londra, Roma, Berlin, Moscova, Madrid, Washinghton şi Varşovia. De asemenea, sunt 9 reprezentanţi(şefi de birou ai MDRT în aceste birouri de promovare turistică (nu există personal auxiliar).

"În cadrul procesului de optimizare a cheltuielilor de reprezentare şi promovare turistică directă în plan internaţional, în 2010 a fost redus numărul de birouri de turism din străinătate, prin închiderea celor care activau, în principal, pe pieţe secundare, respectiv cele de la Bruxelles, Beijing, Tel Aviv, Tokyo, Chişinău, Stockholm şi Budapesta. De asemenea, la acel moment a avut loc o reducere de personal în cadrul reprezentanţelor de promovare rămase deschise", au precizat reprezentanţii MDRT.

Turiştii străini care vizitează cel mai mult România sunt germanii, italienii şi francezii

Un raport al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism, dat publicităţii în prima parte din 2012, arată că, pentru principalele pieţe prioritare ale României, cei mai mulţi turişti străini au provenit din Germania (+12,1% faţă de 2010), Italia (+18,5%), Franţa (+10,23%), Ungaria (+13,9%), Statele Unite ale Americii (+1,8%) şi Marea Britanie (+12,8%). Per ansamblu, România a atras în 2011 cu 12,8 % mai mulţi turişti străini faţă de anul trecut.

Totodată, cei mai mulţi turişti străini care au venit în ţara noastră au ales să se cazeze la hotel (+13,1% faţă de 2010), în pensiunile turistice (+8,5%) şi în pensiunile agroturistice (+35,8 %). Şi în ceea ce priveşte cheltuielile nerezidenţilor străini în România s-au înregistrat creşteri, aceştia au cheltuit cu 18,4 % mai mulţi bani decât în 2010.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, numărul sosirilor vizitatorilor străini în România a fost, în primele şase luni din acest an, de 3.436.528, în timp ce plecările vizitatorilor români în străinătate au totalizat 5.184.925.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie