Turcia: Protestatarii denunţă alegerile în Ankara. Poliţia intervine în forţă [video]

Proteste în Turcia.
Proteste în Turcia. (captură youtube.com)

Material video pe pagina originală a articolului de pe Epoch Times România

Poliţia din Ankara a lansat, marţi, o intervenţie în forţă asupra sutelor de turci care s-au adunat în faţa Comisiei Electorale pentru a denunţa alegerile de duminică, ce ar fi fost falsificate de către membrii partidului de la guvernare, Partidul pentru Justiţie şi Dezvoltare (AKP).

La fel ca în ziua alegerilor, protestatarii susţin că AKP, condus de Tayyp Erdogan, a măsluit grosolan alegerile din capitala Turciei, Ankara.

Acuzele la adresa partidului AKP au putut fi auzite şi în timpul zilei de luni, când sutele de opozanţi scandau: ”Stânga şi dreapta sunt la fel, Melih Gokcek este un tiran” şi ”Ankara cere-ţi voturile”.

Poliţia de revoltă din Ankara a intervenit la cererea alesului, Melih Gokcek, utilizând tunurile masive de apă împotriva protestatarilor.

Gokcek, candidatul AKP, era în inferioritate cu mai multe mii de voturi în seara de duminică. Luni dimineaţa, ministrul de Interne, Efkan Ala, a făcut o vizită sediului de votare alimentând suspiciunile cu privire la falsificarea alegerilor. În final, Gokcek a câştigat alegerile la o diferenţă foarte mică.

Mai mulţi tineri voluntari au participat la verificările numărătorii de voturi desfăşurate în sediile de votare ale opoziţiei, copiind înregistrările de pe cutiile cu foile de votare numărate.

Totuşi, în cartierele Cankaya şi Yenimahalle s-a anunţat că mai mulţi membri ai partidului AKP au interferat cu procesul de numărare a voturilor.

În timpul confruntărilor de duminică, cel puţin nouă persoane şi-au pierdut iar alte 20 au fost rănite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe