Trump îl invită pe Kissinger în Biroul Oval, după o întâlnire cu chinezii

Preşedintele american Donald Trump (dr) discută cu fostul secretar de stat Henry Kissinger în timpul unei întâlniri în Biroul Oval al Casei Albe, în Washington, D.C., 10 mai 2017. (Jim Watson/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
15.05.2017

Preşedintele american Donald Trump l-a primit săptămăna trecută pe fostul secretar de stat Henry Kissinger, după ce acesta din urmă s-a întâlnit ministrul chinez de externe Wang Yi pentru a discuta despre problema nord-coreeană.

Imaginile cu cei doi au stârnit o mulţime de speculaţii, dat fiind că fostul secretar de stat este extrem de controversat, fiind personificarea conceptului de Deep State şi reprezentant marcant al forţelor globaliste, împotriva căruia Trump şi-a axat campania electorală.

Este probabil că vizita lui Kissinger la Casa Albă şi legăturile strânse ale lui Kissinger cu Beijingul vor fi folosite de Trump pentru a intermedia un acord privind Coreea de Nord.

Kissinger, nu este numai in apropiat al Moscovei - gurile rele susţin chiar că ar fi un element al reţelei ODRA, aparţinând KGB-ului - ci şi un apropiat al dictatorului chinez Mao Tsedun, este arhitectul propulsării Chinei comuniste pe scena internaţională, după ce Washingtonul a răcit relaţiile cu Beijingul, la sfărşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Paradoxal (sau poate nu), în ciuda faptului că este un globalist proeminent, Kissinger are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin, ceea ce indică şi mai mult că Trump lucrează la un acord privind Coreea de Nord prin canalele neoficiale împreună cu Rusia şi China.

Întâlnirea din 27 aprilie dintre Kissinger şi Wang Yi a fost slab mediatizată.

Mai mult, întâlnirea lui Kissinger cu Wang Yi are implicaţii puternice care ar putea rezulta într-o soluţionare a conflictului cu Phenianul, o situaţie tensionată care ar putea încă să fie rezolvată pe cale diplomatică 0- mia ales că rezolvarea prin mijloace militare ar putea cauza pierderi colaterale considerabile.

China, în particular, preferă existenţa continuă a Coreei de Nord ca un “stat tampon” pentru a ţine departe de graniţa sa o Coree de Sud susţinută de Occident. Acest aspect a fost cu atât mai important încât Beijingul a folosit în trecut Phenianul pentru a genera incidente internaţionale ori de câte ori avea nevoie pentru a-şi avansa agenda.

“Kissinger a declarat că cetăţenii americani şi diverşii lideri mondiali pe care i-a contactat sunt mulţumiţi de întâlnirea liderilor din China şi SUA şi văd evenimentul ca fiind reuşit şi amical, în condiţiile care cei doi lideri au împărtăşit viziuni similare asupra multor chestiuni”, a relatat agenţia chineză de ştiri de stat Xinhua. “Deşi cele două ţări au neînţelegeri sau concurează în anumite domenii, ele pot fi cu siguranţă partenere şi pot obţine împreună prosperitatea, ceea ce implică faptul că ambele tabere să manifeste înţelepciune şi să ia măsuri concrete”.

“Wang şi Kissinger au schimbat de asemenea idei cu privire la diverse probleme de interes comun, inclusiv situaţia din Peninsula Coreeană”, sună comunicatul agenţiei chineze de ştiri, scris în frumoasa limbă de lemn a Partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor