"Trebuie să ne obişnuim să trăim cu ea" - Şeful OMS pentru Europa avertizează că pandemia nu dispare imediat
alte articole
În cadrul unui interviu acordat publicaţiei spaniol La Vanguardia, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge a avertizat că pandemia de virus Wuhan, care a cauzat aproape 5 milioane de victime în ultimii doi ani, nu se va încheia până când naţiunile nu „învaţă să trăiască cu virusul” şi îşi construiesc sisteme de sănătate care sunt suficient de puternice încât să nu fie copleşite de infecţii şi decese dacă vor apărea vreodată tulpini noi, infecţioase.
Conform site-ului Zerohedge, Kluge a avertizat că OMS, care funcţionează sub egida ONU, nu este în măsură să declare încetarea pandemiei dacă există încă riscul ca sistemele de sănătate să nu poată face faţă creşterii numărului de cazuri. El a mai subliniat că probabilitatea ca fiecare sistem de sănătate din lume să poată îndeplini o asemenea cerinţă în mod verificabil este aproape de zero.
„Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul. De îndată ce sistemul nostru de sănătate nu este copleşit de spitalizări şi decese din cauza Covid, adică poate oferi serviciile pe care le oferea înainte, pandemia va deveni, în final, un focar”, a menţionat Kluge.
Comentariile şefului OMS pentru Europa survin pe fondul creşterii numărului de infectări în fiecare ţară, înaintea unei ierni care se aşteaptă să fie rece.
Răspunzând la o întrebare despre faptul că „Europa este din nou epicentrul pandemiei”, Kluge a semnalat că OMS se aşteaptă la „jumătate de milion de decese” din cauza virusului până în luna februarie. Hans Kluge a dat vina pe o combinaţie de „ştiri false” şi „relaxarea măsurilor de sănătate publică şi sociale” pentru această proiecţie sumbră.
Kluge a mai subliniat că ţările trebuie să învingă opoziţia faţă de vaccinul anti-COVID şi protocoalele de siguranţă şi a propus un „grup de lucru în Europa” pentru a contesta criticii.
Oficialul a mai cerut ca ţările să se concentreze pe administrarea vaccinurilor de rapel şi inocularea copiilor pentru a maximiza acoperirea oferită şi pentru a reduce răspândirea virusului.
Cu toate acestea, numeroşi oameni de ştiinţă nu recomandă inocularea copiilor, de exemplu Dr. Matthew Memoli, unul dintre medicii seniori din cadrul National Institutes of Health, agenţie a SUA.