Austria se îndreaptă către punctul în care va impune carantinarea nevaccinaţilor

China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)
Steve Watson via Summit News
07.11.2021

Austria ia în considerare tot mai mult impunerea unei carantine totale persoanelor nevaccinate, după ce, de curând, a interzis accesul celor nevaccinaţi în numeroase spaţii publice.

„Interdicţia de intrare va fi impusă săptămâna viitoare şi se aplică în cazul cafenelelor, barurilor, restaurantelor, teatrelor, cabanelor de schi, hotelurilor, frizeriilor şi evenimentelor la care participă peste 25 de persoane”.

Măsurile vor avea impact asupra celor 36% de rezidenţi care nu au fost pe deplin imunizaţi şi au fost gândite ca răspuns la creşterea cazurilor de infecţie cu virusul Wuhan.

„Evoluţia este specială, iar numărul de paturi ocupate la secţiile de terapie intensivă creşte semnificativ mai repede decât ne aşteptam”, a declarat cancelarul austriac Alexander Schallenberg.

După acordarea unei perioade de patru săptămâni pentru cei care au făcut doar o doză de vaccin şi pot face un test PCR care să iasă negativ, opţiunea ca persoanele să se testeze va fi eliminată.

Luna trecută, guvernul austriac a stabilit un termen limită pentru ocuparea unităţilor de terapie intensivă care, dacă este depăşit, va declanşa măsuri de izolare impuse exclusiv persoanelor nevaccinate.

Odată ce numărul ajunge la 600 - o treime din capacitatea totală -, noile reguli vor fi impuse automat. Numărul de paturi ocupate este acum 352 şi creşte cu 10 pe zi.

Asemenea măsuri vor extinde restricţiile dincolo de paşapoartele de imunitate, impunând ca persoanele care nu sunt vaccinate să rămână acasă. Acestora le va fi permis să plece doar din motive „esenţiale”, cum ar fi cumpărarea de alimente.

Acest lucru va fi probabil aplicat în mod similar cu felul în care au fost aplicate primele blocaje, în timpul cărora poliţia a efectuat verificări la faţa locului asupra oamenilor de pe stradă, întrebându-i dacă au permisiunea să iasă afară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor