Simpozionul "Pielea şi stilul de viaţă"

"Pielea şi stilul de viaţă" este tema celui de-al VI-lea Simpozion al Federaţiei Europene de Dermatologie şi Venerologie, care se desfăşoară în perioada 23 -26 aprilie la Bucureşti.

"Această reuniune ştiinţifică este o oportunitate de a fi împreună dermatologi din Europa şi din lume şi de a discuta despre probleme importante din domeniul dermatologiei", a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Dan Forsea, preşedintele simpozionului.

El a reliefat varietatea programului ştiinţific şi importanţa temelor care vizează calitatea vieţii în dermatologie: urticaria şi angioedemele, chirurgia dermatologică, dermatozele în perioada sarcinii, vaccinarea HPV, tratamentul psoriazisului, laserul în dermatoze şi altele.

"Cred că suntem pe un drum bun în dermatologie. Dispunem de o bază mai modernă, avem acces la tehnologiile noi şi avem şi medici pregătiţi", a subliniat prof. dr. Forsea.

În opinia acestuia, dermatologia nu ar trebui fragmentată pentru că această specialitate are un singur organ: pielea. În ceea ce priveşte numărul specialiştilor, prof. dr. Forsea a menţionat că sunt aproximativ 1.000 de specialişti, la care se adaugă medicii rezidenţi, dar din păcate neuniform repartizaţi, o treime aflându-se în Capitală, în timp ce oraşe mari nu dispun de niciun specialist.

Prof. dr. Forsea susţine că mulţi dintre dermatologi se îndreaptă către dermato-cosmetică.

Prof. dr. Justin Diaconu a reliefat la rândul său că numărul cazurilor de sifilis este mult mai mare faţă de raportări, pentru că nu există obligativitatea raportării acestor cazuri şi de către privaţi. El consideră că acest lucru este foarte grav mai ales în rândul persoanelor care practică sexul comercial şi care ar trebui să beneficieze de consultaţii periodice.

Prof. dr. Justin Diaconu a făcut referire şi la alte boli cu transmitere sexuală, cum este cazul gonoreei care nu mai este raportată, dar care are consecinţe asupra stării de sănătate a persoanei afectate.

Dr. Walter Roth, de origine română, dar care trăieşte în Germania, a declarat pentru AGERPRES că progresele făcute în domeniul dermatologiei româneşti sunt remarcabile. Dr. Roth a apreciat calitatea specialiştilor români şi a menţionat că în ceea ce priveşte bolile cu transmitere sexuală nici în Germania nu există o evidenţă reală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură