Transnistria dezvoltă "direcţiile de perspectivă în cooperarea cu Rusia"
alte articole
Autoproclamatul guvern al Transnistriei dezvoltă "direcţiile de perspectivă în cooperarea cu Rusia". Pentru aceasta, la iniţiativa aşa-zisului preşedinte al cabinetului de miniştri, Tatiana Turanskaia a fost înfiinţat un grup de lucru special, condus de consilierul său, Serghei Grădinari, care va stabili propuneri "pentru a consolida cooperarea Transnistria şi Federaţia Rusă".
Potrivit "Infotag", cu trimitere la pagina oficială a cabinetului de miniştri din regiune, deja a avut loc prima şedinţă a grupului, cu participarea reprezentanţilor din cadrul ministerului economiei, al justiţiei, al finanţelor, ai univestităţii din regiune, ai camerei de comerţ şi industrie şi ai băncii "Eximbank".
Grupul a aprobat procedura şi mecanismele de lucru şi alte sarcini. În special, Universitatea va trebui să facă un concept ştiinţific pe tema de lucru, iar şefii executivului, în decurs de o lună, să elaboreze şi să prezinte comisiei propuneri privind punerea în aplicare a obiectivelor.
"Activitatea principală va fi direcţionată asupra intensificării cooperării cu Rusia, care continuă de mulţi ani, dar necesită să fie ajustată la aspectul sistemului, atât în elaborarea propunerilor, studierea lor şi pregătirea pentru implementare, cât şi în sfera de realizare practică", a spus Grădinari.
Potrivit lui, este vorba "de cele mai diverse domenii de cooperare, de la agricultură şi industrie - până la infrastructura comunală şi socială".
"Demult s-a copt necesitatea de a analiza sistemul general de implementare a proiectelor, de a identifica blocajele, care împiedică punerea lor în aplicare şi de a face tot posibilul pentru a maximiza cooperarea", a spus consilierul.
Veniturile în bugetul transnistrean acoperă costurile în proporţie de doar 40%, restul fiind acoperit cu ajutorul Rusiei, care întreţine 60% din Transnistria.