Transnistria dezvoltă "direcţiile de perspectivă în cooperarea cu Rusia"

Transnistria este reprezentată de culoarea galbenă.
Transnistria este reprezentată de culoarea galbenă. (wikipedia.org)
Tatiana Chiriac
02.10.2013

Autoproclamatul guvern al Transnistriei dezvoltă "direcţiile de perspectivă în cooperarea cu Rusia". Pentru aceasta, la iniţiativa aşa-zisului preşedinte al cabinetului de miniştri, Tatiana Turanskaia a fost înfiinţat un grup de lucru special, condus de consilierul său, Serghei Grădinari, care va stabili propuneri "pentru a consolida cooperarea Transnistria şi Federaţia Rusă".

Potrivit "Infotag", cu trimitere la pagina oficială a cabinetului de miniştri din regiune, deja a avut loc prima şedinţă a grupului, cu participarea reprezentanţilor din cadrul ministerului economiei, al justiţiei, al finanţelor, ai univestităţii din regiune, ai camerei de comerţ şi industrie şi ai băncii "Eximbank".

Grupul a aprobat procedura şi mecanismele de lucru şi alte sarcini. În special, Universitatea va trebui să facă un concept ştiinţific pe tema de lucru, iar şefii executivului, în decurs de o lună, să elaboreze şi să prezinte comisiei propuneri privind punerea în aplicare a obiectivelor.

"Activitatea principală va fi direcţionată asupra intensificării cooperării cu Rusia, care continuă de mulţi ani, dar necesită să fie ajustată la aspectul sistemului, atât în elaborarea propunerilor, studierea lor şi pregătirea pentru implementare, cât şi în sfera de realizare practică", a spus Grădinari.

Potrivit lui, este vorba "de cele mai diverse domenii de cooperare, de la agricultură şi industrie - până la infrastructura comunală şi socială".

"Demult s-a copt necesitatea de a analiza sistemul general de implementare a proiectelor, de a identifica blocajele, care împiedică punerea lor în aplicare şi de a face tot posibilul pentru a maximiza cooperarea", a spus consilierul.

Veniturile în bugetul transnistrean acoperă costurile în proporţie de doar 40%, restul fiind acoperit cu ajutorul Rusiei, care întreţine 60% din Transnistria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor