Traian Băsescu, la consultări: Este şi voinţa electoratului ca această structură politică să aibă guvernarea

La consultările de luni de la Cotroceni, după ce toate formaţiunile şi-au prezentat punctele de vedere privind funcţia de premier, preşedintele Băsescu a precizat că a fost avansat un singur nume, Victor Ponta, cei care au susţinut propunerea au o majoritate confortabilă, iar "lucrurile sunt încheiate".
Traian Băsescu, preşedintele României,întâlnire cu diplomaţi şi ambasadori români (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
17.12.2012

La consultările de luni de la Cotroceni, după ce toate formaţiunile şi-au prezentat punctele de vedere privind funcţia de premier, preşedintele Băsescu a precizat că a fost avansat un singur nume, Victor Ponta, cei care au susţinut propunerea au o majoritate confortabilă, iar "lucrurile sunt încheiate".

La începutul întâlnirii, preşedintele Băsescu a menţionat numărul de mandate obţinut de fiecare partid în Parlament şi l-a întrebat pe reprezentantul fiecărei formaţiuni politice ce propunere de premier are, începând cu PSD, care a obţinut cel mai mare număr de mandate.

Şeful actualului Executiv, Victor Ponta, i-a precizat preşedintelui că propunerea de premier făcută de PSD, susţinută şi de PNL, PC şi UDMR, este persoana sa şi i-a înmânat documentul în acest sens lui Băsescu.

Apoi, Traian Băsescu a citit din documentul USL, precizând că în el scrie că Victor Ponta este propunerea de premier din partea PSD, PNL, PC şi UNPR.

Preşedintele a invitat şi celelalte partide din Uniunea Social-Liberală să-şi spună punctele de vedere, precizând că doreşte ca procedura de consultare să fie "riguros constituţională", pentru a nu putea fi contestată ulterior.

Preşedintele i-a precizat lui Eduard Hellvig, reprezentantul PNL la consultări, că documentul USL este semnat de liderul liberal Crin Antonescu, dar consideră că secretarul general al PNL este "delegat autorizat".

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a precizat şefului statului că PDL nu are propunere, iar acesta i-a răspuns, râzând, mai în glumă, mai serios,: "Dacă aveaţi propunere, poate vă dădeam mandatul, dar, dacă nu aveţi, ce să vă fac?!".

Următorul repreze4ntant, Dan Diaconescu a anunţat că PPDD nu are propunere de premier la aceste alegeri şi le aşteaptă pe următoarele.

La rândul său, Kelemen Hunor a subliniat că UDMR nu are nicio propunere de premier, apreciind că că cei care au câştigat alegerile au responsabilitatea să conducă Guvernul.

Liderii PC şi UNPR au afirmat şi ei că îl propun pe Victor Ponta premier, iar Forţa Civică şi PNŢCD nu au formulat propuneri pentru funcţia de prim-ministru.

Minorităţile naţionale l-au propus pe Victor Ponta pentru funcţia de premier.

"În momentul de faţă avem un singur nume, acest nume este Victor Ponta, care, teoretic, deşi abordarea mea este că majorităţile se demonstrează în Parlament, teoretic, din ceea ce s-a afirmat, avem 210 mandate la PSD, 149 la PNL, la PC 21, UNPR 15 şi minorităţi 18, asta dă teoretic o majoritate confortabilă. Pentru mine, lucrurile sunt încheiate, cu atât mai mult cu cât reprezintă şi voinţa electoratului ca această structură politică să aibă guvernarea României", a precizat luni Traian Băsescu, aflând că singura propunere din partea tuturor partidelor pentru funcţia de premier este Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor