Traian Băsescu a reactivat Comisia prezidenţială pentru agricultură

Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România a fost reactivată de către preşedintele Traian Băsescu, urmând ca aceasta să finalizeze raportul în acest domeniu până în data de 30 iunie, când îşi va înceta şi activitatea.
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
24.04.2013

Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România a fost reactivată de către preşedintele Traian Băsescu, urmând ca aceasta să finalizeze raportul în acest domeniu până în data de 30 iunie, când îşi va înceta şi activitatea.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 22 aprilie a.c., Decizia privind reluarea activităţii Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România. Comisia urmează să finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii până la data de 30 iunie 2013, când, potrivit, deciziei, îşi va înceta activitatea", relevă un comunicat de miercuri al Administraţiei prezidenţiale.

Comisia îşi păstrează componenţa iniţială, iar preşedinţia acesteia va fi asigurată în continuare de către Valeriu Steriu, deputat UNPR, ales în circumscripţia electorală 12 Călăraşi, se precizează în document.

Valeriu Steriu a fost deputat şi în legislatura 2008-2012, iar în 2004-2008 a fost senator.

Steriu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii pe probleme de integrare europeană şi internaţionale între 2001 şi 2004.

Politicianul a fost preşedintele Departamentului de agricultură al PSD în perioada 2008-2010, iar în 2011 a condus Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii.

Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România a fost înfiinţată de către Traian Băsescu în iulie 2009, fiind condusă atunci de către Dacian Cioloş, în prezent comisar european pentru Agricultură.

Misiunea comisiei, din care făceau parte cadre didactice, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor din domeniu, ai staţiilor şi institutelor de cercetare, era elaborarea a unei strategii în agricultură, similară celor elaborate de comisiile de la Cotroceni în domeniile educaţie sau sănătate, conform deciziei de la acea vreme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor