Crescătorii de ovine pot depune cererile de plată aferente anului 2013

Fermierii pot depune, începând de vineri, până pe 30 aprilie 2013, cererile de plată aferente anului 2013, în cadrul “Plăţilor naţionale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine şi caprine”, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
(photos.com)
Epoch Times România
04.04.2013

Fermierii pot depune, începând de vineri, până pe 30 aprilie 2013, cererile de plată aferente anului 2013, în cadrul “Plăţilor naţionale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine şi caprine”, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

De acestă prima pe cap de animal pot beneficia producătorii agricoli crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice şi(sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA la centrul APIA judeţean ) local pe a cărui rază teritorială se află înregistrată exploataţia de ovine şi sau caprine.

Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli, înscrişi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cod unic de identificare, pentru femele ovine şi(sau femele caprine identificate conform legislaţiei în domeniu.

Pentru a beneficia de aceăti bani, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 de capete femele de ovine sau 25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie, efectivul pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei, să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 3 august 2013, iar cererea să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine ) caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine(caprine pentru care se poate solicita primă, informează APIA.

Asociaţiile crescătorilor de ovine)caprine legal constituite, afiliate la o federaţie a crescătorilor de ovine(caprine organizată la nivel naţional, pot depune la centrul judeţean al A.P.I.A., respectiv al municipiului Bucureşti, după caz, în perioada 2 – 4 aprilie 2013 (art 22 din OMADR , nr. 98/2010 cu modificările şi completările ulterioare) documentele care să le ateste calitatea.

Asociaţiile care vizează cererile solicitanţilor primei pe cap de animal trebuie să fie funcţionale, conform bilanţului contabil anual depus pentru anul anterior solicitării primei, să aibă cel puţin un angajat specialist, respectiv inginer zootehnist sau medic veterinar, de minimum 12 luni până la data depunerii documentelor la centrul judeţean al A.P.I.A. şi să fie afiliate la o federaţie a crescătorilor de ovine)caprine organizată la nivel naţional.

Cererile pretipărite pot fi solicitate de la centrele locale(judeţene ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, individual, prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociaţiilor crescătorilor de ovine)caprine legal constituite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor