„Thomson Cruises” va organiza anul viitor croaziere în zone de conflict şi un nou itinerar al Mării Negre

Cea mai mare companie care organizează vacanţe, din Marea Britanie, TUI, a stabilit pentru anul viitor un traseu în zone de conflict pentru brandul său „Thomson Cruises”. Thomson a elaborat totodată un nou itinerar al Marii Negre, care include şi portul Constanţa.
Vas de croazieră. (STR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.04.2012

Cea mai mare companie care organizează vacanţe, din Marea Britanie, TUI, a stabilit pentru anul viitor un traseu în zone de conflict pentru brandul său „Thomson Cruises”. Thomson a elaborat totodată un nou itinerar al Marii Negre, care include şi portul Constanţa. Astfel, porturi liniştite cum ar fi Gibraltarul şi La Valletta sunt înlocuite pe hărţile de navigaţie europene de un trio de oraşe afectate de război - Alger, Beirut şi Belfast -, informează marţi ziarul britanic The Independent.

'Marea Neagră este o zonă care îi fascinează pe cei care fac croaziere şi pe care doresc să o experimenteze', a declarat Fraser Ellacott, managing director la Thomson Cruises.

A treia cea mai mare companie de croazieră a Marii Britanii, Thomson a stabilit un itinerar nou al Mării Negre, care include câmpuri de luptă din Crimeea. El se adresează unor istorici militari şi turişti care sunt dornici sa viziteze o regiune ce nu intra anterior în pachetele de servicii turistice predominante.

Nava pleacă din Marmaris, Turcia, şi vizitează baza navală de la Sevastopol, în apropiere de locul unde, în 1854, cavaleria britanică din ''Charge of the Light Brigade'', condusă de Lordul Cardigan, a luptat împotriva forţelor ruse în timpul bătăliei de la Balaclava, în războiul Crimeii. Pasagerilor le vor fi oferite excursii în 'Valea Morţii'.

De asemenea, în circuit este înscris şi portul Constanţa, de pe coasta Mării Negre din România, de unde excursiile vor fi organizate până în capitala Bucureşti.

În contextul scăderii apetitului pentru destinaţiile europene favorite sigure, compania a decis să se aventureze în două porturi mediteraneene care nu au fost destinaţii regulate ale navelor de croazieră din 1970 încoace. Din vara viitoare, pasagerii vor putea să exploreze Algerul, legat de care Ministerul britanic de Externe le recomandă în prezent turiştilor britanici ''să manifeste prudenţă extremă tot timpul', adăugând: 'Ar trebui să aranjaţi, dacă este posibil, să fiţi întâmpinaţi la sosirea în Alger''.

Cel care a conceput itinerarul ce include capitala algeriană este Neil Duncan de la Thomson Cruises. El a insistat: 'Excursiile şi vizitele în oraş vor fi absolut în regulă, iar clienţii vor fi în mare siguranţă când vor merge acolo'. Cu toate acestea, el a confirmat faptul că, în cazul în care se înregistrează tulburări în regiune, planurile de urgenţă includ schimbarea destinaţiei spre porturi sigure din Tunisia sau Maroc.

În pofida faptului că războiul civil din Liban s-a încheiat de mult, ţara şi capitala sa sunt încă considerate ca fiind cu risc ridicat de către Ministerul britanic de Externe, care avertizează privind 'o ameninţare generală a terorismului', precizând: 'Atacurile ar putea fi neselective, inclusiv în locuri frecventate de expatriaţi şi turişti străini''.

Oraşul Belfast, unde a fost construit pachebotul RMS Titanic cu un secol în urmă, figurează pe un itinerar în jurul Marii Britanii. Excursiile pe uscat includ vizitarea picturilor murale naţionaliste şi republicane de la Shankhill şi Falls Roads, o mărturie a tulburărilor care au divizat Belfastul de restul Irlandei de Nord.

După două decenii de creştere constantă şi profituri robuste, turismul de croazieră se confruntă cu probleme grave în urma naufragiului navei Costa Concordia, în ianuarie, care a provocat moartea a peste 30 de persoane, pasageri şi membri ai echipajului. De când nava italiană a lovit stâncile şi s-a răsturnat în faţa insulei Giglio, piaţa 'nouă de croazieră' de care depinde industria în vederea extinderii în continuare, s-a restrâns.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor