Tensiune în PDL. Raluca Turcan: Boc, dacă i-ar fi permis legea, ar fi fost cu arme şi bagaje la PMP

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

În contextul în care primarul PDL al Clujului, Emil Boc, a declarat că mai mulţi membri de partid obişnuiţi s-au plâns că „brandul PDL se topeşte în PNL”, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a luat atitudine vineri, pe blogul personal, şi l-a acuzat pe Boc că, dacă i-ar fi permis legea, ar fi fost cu arme şi bagaje la mişcarea populară, fărâmiţând dreapta, neinteresându-l ce cred membrii PDL.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a anunţat joi că numele noului partid rezultat din fuziunea PNL-PDL va fi PNL, sediul va fi în Aleea Modrogan numărul 1, iar imnul este al PDL. "Într-o astfel de negociere, fiecare trebuie să câştige. Nu poţi să pleci la drum dorindu-ţi ca numai unul să aibă de câştigat. PDL câştigă un mare partid politic", a răspuns Vasile Blaga atunci când a fost întrebat de ce a renunţat partidul său la nume.

În opinia lui Emil Boc, pentru „membrii de partid obişnuiţi” este nedrept ca PDL să preia numele PNL, după fuziunea celor două partide. "Numele PNL pentru PDL este nedrept cu membrii de partid obişnuiţi. Este foarte bine că se face alianţă PDL-PNL, pe care o susţin cu toată convingerea, dar cu numele noii formaţiuni ar mai trebui aşteptat. M-au sunat foarte mulţi membri de partid obişnuiţi care şi ei susţin alianţa fără echivoc, dar nu doresc topirea PDL în PNL. Mi-au spus foarte mulţi membri simpli că numele PDL este în conştiinţa fiecărui membru, nume de care se leagă cele mai importante victorii politice de după 1989. Sunt elemente care ţin de conştiinţa fiecărui membru, de brandul PDL şi îţi este greu să le vezi topite în PNL. Poate că această soluţie cu numele ar mai putea aştepta. Ceea ce spun este vocea mai multor membri obişnuiţi ai PDL", a declarat joi Emil Boc, adăugând că schimbarea numelui partidului în PNL i-ar putea demotiva pe membrii de partid în preajma alegerilor prezidenţiale.

În replică, Raluca Turcan susţine că baza partidului îşi doreşte foarte mult să existe un mare partid de dreapta, dând exemplul Sibiului, unde votul a fost în unanimitate pentru fuziunea cu PNL.

„Oamenii au votat pentru o idee politică puternică, menită să dea o şansă reală Dreptei în competiţia cu un partid, PSD, care vrea să ocupe toate instituţiile statului şi toate resursele economice, să controleze România. Unificarea dreptei este o nevoie acută pentru România şi votul de la Sibiu arată că baza partidului rezonează în totalitate cu Vasile Blaga şi cu Klaus Johannis. Suntem pe punctul de a reuşi ce nu au reuşit Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu”, a precizat Raluca Turcan.

Toţi cei care acum plâng în spaţiul public după PDL au încercat să rupă şi să distrugă PDL

Liderul PDL este de părere că cei care au încercat să slăbească sau să rupă PDL nu au acum dreptul „să plângă pe umerii membrilor noştri”, adăugând că Emil Boc ar fi plecat imediat în PMP dacă i-ar fi permis legea.

„Toţi cei care acum plâng în spaţiul public după PDL au încercat să rupă şi să distrugă PDL. Emil Boc, dacă i-ar fi permis legea, ar fi fost cu arme şi bagaje la mişcarea populară, fărâmiţând dreapta, neinteresându-l ce cred membrii PDL. Traian Băsescu trebuie să înceteze să mai atace PDL pentru că îi face involuntar jocurile lui Ponta. Nicio persoană care a încercat să slăbească sau să rupă PDL nu are acum dreptul să plângă pe umerii membrilor noştri. Ei au resimţit cel mai acut toate atacurile şi jocurile făcute pentru a obţine controlul partidului”, a subliniat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne