Tăriceanu: "Vom vota împotriva noului regim politic, un regim nedemocratic, neconstituţional"

La scurt timp după consultările dintre ALDE şi Dacian Cioloş, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin a anunţat că nu va susţine în Parlament noul Guvern.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

"Am decis în unanimitate că vom vota împotriva noului regim politic în România, un regim nedemocratic, neconstituţional, bazat pe o formulă care este făcută în aşa fel încât să excludă partidele de la decizia actului de guvernare. Această formulă care va fi reprezentată mâine exclude acest model de democraţie care funcţioneză în toate lumea civilizată: democraţia reprezentativă.

Nu mă pot abţine să nu remarc că asistăm la o nouă majoritate PNL - PSD - UDMR de susţinere a acestei formule nedemocratice. În momente de confuzie la nivelul partidelor este nevoie şi de o gândire lucidă. Noi rămânem ancoraţi în principii pentru care am militat îndelung. Credem că democraţia şi statul de drept nu sunt negociabile şi nu trebuie să fie obiectul unor aranjamente de culise. Toţi secretarii de stat susţinţi de ALDE vor depune mandatul mâine", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de b1.ro.

La rândul său, Daniel Constantin a subliniat că "nu ne exprimăm astfel faţă de Cioloş, ci faţă de forma de guvernământ. România nu traversează o criză economică pentru a se impune un guvern de specialişti".

Întrebat dacă va mai continua coaliţia care a existat pănâ acum, Tăriceanu a replicat: "Eu mi-aş fi dorit foarte mult acest lucru, dar sunt fluctuaţii nefireşti în modul de relaţionare şi nu am putut decât să observ atitudinea fiecărui partid din coaliţie. Nu refuzăm dialogul, dar nu putem ignora poziţionarea partidelor".

Tăriceanu a mai precizat că nu se "cramponează" de funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că, în cazul în care ar fi dorit cu orice preţ să păstreze această funcţia, ar fi luat altă decizie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne