Programul de Guvernare al lui Cioloş suportă modificări în funcţie de discuţiile cu grupurile politice

Anumite elemente din programul de guvernare vor fi adaptate în funcţie de discuţiile cu grupurile politice, a declarat, luni, după întâlnirea cu grupul parlamentar ALDE, premierul desemnat Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş, comisar european pe probleme de agricultură, în dialog cu publicul
Dacian Cioloş, comisar european pe probleme de agricultură, în dialog cu publicul (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
16.11.2015

"Pentru mine sunt importante aceste discuţii, pentru ca programul de guvernare l-am elaborat pe măsură ce am identificat şi miniştrii. Un program de guvernare care va necesita anumite detalieri în săptămânile următoare şi aceste detalieri vor fi făcute şi pe baza discuţiilor pe care le avem cu partidele politice, cu grupurile parlamentare, pentru că vom căuta pentru proiectele pe care vrem să le iniţiem susţinere politică.

O discuţie cum am avut mi s-a părut foarte utilă, pentru că am putut să înţelegem în mod reciproc care sunt ideile sau aşteptările de o parte şi de alta. Nu ştiu care va fi decizia grupului parlamentar ALDE, dar eu cred că am avut o discuţie clarificatoare care a fost utilă, cel puţin pentru mine", a precizat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Premierul desemnat susţine că anumite elemente din programul de guvernare prezentat Parlamentului vor fi adaptate, în funcţie de discuţiile cu grupurile politice, "pentru că n-am avut aceste discuţii în prealabil elaborării programului de guvernare".

În ceea ce priveşte măsurile luate de Parlament până în prezent, Cioloş susţine că şi le va asuma în măsura în care nu vor genera un deficit bugetar mai mare de 3%.

"Acest Guvern îşi va asuma deciziile care au fost luate de către Parlament până acum, şi în privinţa Codului fiscal, şi în privinţa creşterii salariilor, în măsura în care aceste decizii cumulate nu vor duce bugetul la un deficit care să treacă peste 3%. Până preluăm guvernarea efectiv ca să vedem documentele şi să ne facem propria analiză nu pot să vă dau mai multe detalii. (...) Există la Ministerul Finanţelor un proiect de buget, va trebui să-l luăm în considerare, pentru că nu o să avem timp să luăm procesul de la capăt, dar nu pot să vă dau mai multe detalii până nu o să avem propria noastră analiză", a afirmat Dacian Cioloş.

Referitor la revizuirea MTO, premierul desemnat a spus că "nu va exista", iar despre comasarea alegerilor că va fi realizată doar în cazul în care va exista susţinere politică.

"Vom face acest lucru (n.r. comasarea alegerilor) doar în măsura în care vom şti că ar exista susţinere politică în Parlament. Altfel nu vom face. În programul de guvernare am introdus mai multe măsuri care au venit şi din partea societăţii şi, neavând un partid politic cu care să pregătim acest program de guvernare, am vrut să punem în acest proiect anumite idei pe care să le discutăm cu grupurile politice", a adăugat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor