Ţara tuturor posibilităţilor. Birourile Hexi Pharma în blocul SRI

Epicentrul afacerilor Hexi Pharma, locul unde se încheiau contracte, se negociau afaceri etc. este într-un bloc din centrul Capitalei finalizat de SRI.
SRI
SRI (Epoch Times România)

Hexi Pharma, compania care a umplut spitalele româneşti de dezinfectanţi diluaţi, are birourile în blocul SRI, susţine tolo.ro. La parter şi etajul 1 este sediul firmei lui Dan Condrea, iar la celelalte etaje al blocului locuiesc cadre SRI.

Potrivit unei investigaţii de Mirela Neag, Marius Mărgărit şi Cătălin Tolontan, Hexi Pharma are mai multe sedii, birourile firmei fiind amplasate în bulevardul Goga nr. 14, foarte aproape de Piaţa Unirii. Blocul cu pricina, epicentrul afacerii prin care, vreme de peste 10 ani, Hexi a furnizat dezinfectanţi diluaţi în 350 de spitale româneşti din 40 de judeţe, este blocul Serviciului Român de Informaţii.

„Cândva la începutul anilor 2000, Primăria a luat câteva clădiri din zonă şi le-a dat unor instituţii de forţă. (...) Blocul din bulevardul Goga nr. 14, cu cele două scări ale sale, tronsoanele 1 şi 2, unde este sediul Hexi Pharma, a ajuns în mod sigur la un serviciu secret”, a declarat o sursă din Primăria Capitalei.

Gazeta a trimis acum câteva zile o cerere oficială către Primăria Capitalei prin care a cerut să i se spună cui aparţine blocul unde are birourile Hexi Pharma. Răspunsul a fost... tăcere, documentele privind respectivul bloc fiind de negăsit.

Dacă Primăria nu mai ştie ce şi cum, în schimb oamenii din zonă au confirmat că în bloc „locuiesc angajaţi de la SRI”.

Contactat de jurnalişti, purtătorul de cuvânt al SRI a confirmat că blocul a aparţinut serviciilor însă a negat orice legătură cu Hexi Pharma.

"Acel spaţiu a rămas Primăriei, care l-a închiriat cui a dorit. Tot încercaţi să faceţi o legătură cu SRI, dar nu există. Noi am luat structura de multă vreme gratis de la autorităţi şi am finalizat-o ca pe un bloc. Au fost locuinţe de serviciu pe care cadrele SRI le-au cumpărat. Acum este un bloc liber, oricine poate să-şi cumpere apartament acolo”, a susţinut purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că din investigaţiile GSP a reieşit că SRI a fost informat de ani de zile de problema dezinfectanţilor diluaţi. Cu toate că ştia despre probleme, serviciul şi-a aprovizionat propriile spitale cu produse de la HEXI.