Farsa Hexi Pharma continuă. Firma avea o clonă despre care statul nu ştie nimic

Presa face, o dată în plus, temele statului. O nouă investigaţie GSP arată că Dan Condrea mai deţinea o firmă clonă a Hexi, prin care făcea afaceri cu spitalele, firmă despre care autorităţile par a nu şti nimic.
.
. (Epoch Times România)

După 10 ani în care statul a închis ochii la dezinfectanţii diluaţi, farsa Hexi continuă, relatează tolo.ro. O investigaţie a jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor relevă că o firmă-clonă tot a lui Condrea - Hexi Farma - a livrat şi ea dezinfectanţi în valoare de 400.000 de euro. DNA, Ministerul Sănătăţii şi SEAP habar nu au de această firmă, drept dovadă că nu i-au blocat conturile şi nu i-au urmărit contractele cu statul, susţine sursa citată.

Potrivit jurnaliştilor, DNA a comunicat că urmăreşte penal firma Hexi Pharma, dar nu ştie că există şi Hexi Farma, firmă fondată tot de răposatul Dan Condrea şi care are acelaşi sediu social cu celebra sa soră, mai exact pe strada Floarea Roşie, în apartamentul unde a locuit tatăl afaceristului.

Din investigaţia publicată pe tolo.ro, Ministerul Sănătăţii şi SEAP, gestionarii licitaţiilor publice, au prezentat contractele de dezinfectanţi, dar fără să cunoască existenţa companiei-surogat Hexi Farma.

Clona Hexi Farma a fost înregistrată la Registrul Comerţului pe 5 noiembrie 2004, iar proprietari sunt Dan Condrea (70%) şi fosta soţie Laura Georgescu (30%).

După despărţirea celor doi, Condrea, care, potrivit fostei soţii, „m-a deposedat de bani, carduri şi alte proprietăţi”, bărbatul a folosit firma cum a vrut, mai exact, a împins Hexi Farma în contracte cu statul, în paralel cu Hexi Pharma. Spitalele semnau în august cu Hexi Pharma şi în septembrie cu Hexi Farma.

"Este statul român atât de incompetent şi incapabil sau asistăm la un joc de-a alba neagra în care, şi din mormînt, Dan Condrea îşi bate joc de toate autorităţile, ajutat de cineva care se pricepe la asta?", se întreabă jurnaliştii.

Investigaţia poate fi citită aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură