Echipa lui Tolontan loveşte din nou. „De frica DNA, ceartă în culise la Ministerul Sănătăţii”

„Vreau să povestesc publicului cum vor cei vinovaţi de fenomenul Hexi să scape. Şefa Inspecţiei Sanitare de Stat a propus ca producătorii să secretizeze concentraţia” - martor la o discuţie din culisele Ministerului Sănătăţi
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Demersurile procurorilor DNA în dosarul Hexi Pharma au stârnit emoţie. Un martor la o discuţie din Ministerul Sănătăţii povesteşte cum Simona Pârvu, şefa Inspecţiei, a vorbit despre secretizarea compoziţiei dezinfectanţilor, scriu jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luţac, Marius Mărgărit şi Cătălin Tolontan într-un articol publicat pe tolo.ro.

Marţi, 31 mai 2016, în încăperea de la etajul 2 al Ministerului Sănătăţii are loc o întâlnire despre biocide. Tema: ce e de făcut de acum înainte? O duzină de persoane iau parte.

Cel mai înalt în rang este Corina Pop, secretar de stat. Mai sunt în sală Adrian Ionel, directorul de la "Cantacuzino", Simona Pârvu, director Inspecţia Sanitară de Stat, Ştefan Voinea, consilierul ministrului, şi reprezentanţi de la Comisia de Biocide, DSP şi alte câteva foruri.

„Din prima secundă a fost clar care cu care”, povesteşte unul dintre participanţi. Se încaieră. (...)

S-a venit cu varianta secretizării de acum înainte a dezinfectanţilor. "Cum să facem aşa ceva?! Nicăieri în Europa nu e aşa şi oamenii aşteaptă altceva de la noi, nu secrete", a sunat replica.

Cei care au coabitat cu Hexi Pharma îşi joacă în continuare cartea, „sperînd că alegerile îi vor întoarce pe ai lor în funcţii”.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.