Taiwan-ul a adoptat o rezoluţie ce susţine prizonierii de conştiinţă din China

În Parlamentul din Taiwan a fost adoptată o moţiune ce atrage atenţia asupra situaţiei prizonierilor de conştiinţă din China.
În Parlamentul din Taiwan a fost adoptată o moţiune ce atrage atenţia asupra situaţiei prizonierilor de conştiinţă din China. (NTD Television)

Parlamentul din Taiwan a adoptat la 11 decembrie o rezoluţie ce subliniază monitorizarea şi posibila salvare a prizonierilor de conştiinţă din China şi solicită atenţia guvernului referitor la cei peste 4.000 de prizonieri de conştiinţă deţinuţi de către regimul comunist chinez în China continentală.

Rezoluţia a fost expusă în plen de către legiuitorul Yu Mei-Nu, preşedintele Asociaţiei Drepturilor Internaţionale ale Omului, un nou subcomitet format în Parlamentul din Taiwan.

"In 10 decembrie a fost Ziua Internaţională a Drepturilor Omului şi suntem încântaţi să vedem că a fost adoptată o rezoluţie în sesiunea de ieri, care atrage atenţia asupra prizonierilor de conştiinţă din China, inclusiv a activiştilor pro-democraţie, avocaţilor de drepturile omului, practicanţilor Falun Gong şi tibetanilor", a declarat Yu.

Recoltarea de organe în China

Parlamentarii au declarat în noua rezoluţie: "Raportul privind Drepturile Omului din 2011 al Departamentului de Stat al SUA şi raportul anual din 2011 al Comisiei Executive a Congresului SUA cu privire la China, au abordat problema recoltării ilicite de organe pentru transplant de la practicanţii Falun Gong şi de la deţinuţii condamnaţi la moarte din China în scopul de a obţine profit, şi, de asemenea, represiunea severă asupra poporului tibetan condusă de Partidul Comunist Chinez (PCC) în toate regiunile tibetane şi la toate nivelurile, nu doar politicile de persecutare şi arestare abuzivă a călugărilor budişti tibetani şi călugăriţelor de la mănăstiri, ci şi extinderea acestora la reţinerea cântăreţilor şi scriitorilor celebri angajaţi în performanţa artistică, precum şi represiunea în creştere, care a condus la seria şocantă de auto-incendieri a tibetanilor care au protestat împotriva regimului chinez represiv".

Theresa Chu, un avocat de drepturile omului, le-a furnizat parlamentarilor o listă cu numele practicanţilor disciplinei spirituale Falun Gong care sunt închişi.

"Partidul Comunist Chinez persecută practicanţii Falun Gong de 13 ani, un număr mare dintre aceştia fiind arestaţi şi deţinuţi în lagăre de muncă, închisori şi centre de detenţie" a precizat aceasta.

Chu a continuat: "Lista conţine numele a 4033 de prizonieri de conştiinţă, 1854 dintre care sunt practicanţi Falun Gong deţinuţi ilegal de regimul chinez, cel mai mare număr de pe lista. Nenumăraţi practicanţi Falun Gong sunt în prezent expuşi riscului de a fi supuşi torturilor brutale şi recoltării de organe pe viu în China".

Chow Mei-Li, preşedintele ”Friends of Tibet”, a declarat că toţi tibetanii vor libertate pentru Tibet şi întoarcerea lui Dalai Lama. Aceasta a adăugat că deşi aceste speranţe sunt destul de simple, ele pot fi exprimate în prezent doar prin auto-incendieri în semn de protest faţă de represiunea regimului chinez. Chow a cerut guvernului din Taiwan să includă listele de prizonieri de conştiinţă în următoarea rundă de negocieri dintre Taiwan şi China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe