Susţinătorii lui Dragnea, mesaje ireale în faţa puşcăriei Rahova: "Acum trebuie să eliberezi România!"

Susţinătorii lui Liviu Dragnea, în faţa Penitenciarului Rahova
Susţinătorii lui Liviu Dragnea, în faţa Penitenciarului Rahova (Epoch Times Romania)

La scurt timp după ce Tribunalul din Giurgiu a decis eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea în faţa Penitenciarului Rahova s-au adunat câţiva susţinători ai fostului şef PSD. Printre aceştia, au fost şi câteva personaje din categoria aşa-ziselor "cefe late", care au împins presa atunci când a ieşit Dragnea pe uşile puşcăriei.

Cei prezenţi afişau mesaje de susţinere pentru idolul lor, majoritatea dintre înscrisuri fiind de speranţă că, odată ieşit din închisoare, Liviu Dragnea le va face vieţile mai uşoare şi mai frumoase mărindu-le pensiile sau alocaţiile.

Un tânăr, care afişa o hârtie pe care era scris "Acum putem spera la un viitor mai bun", a declarat pentru reporterul Epoch Times că „poate, poate reuşim după ce va mai putea candida la preşedinţie [Liviu Dragnea – n.r.] ce nu a făcut Iohannis şi cu Orban şi cu Cîţu”.

„Trebuia să se mărească alocaţiile, pensiile. Alocaţiile s-au mărit doar cu o parte din 40%, doar cu 20%, ceilalţi 20% unde sunt, la ei în buzunar? E dreptul copilului până la urmă”, a susţinut acesta, care a declarat că este lucrător comercial.

Întrebat dacă speră ca Liviu Dragnea, care a fost condamnat pentru că a luat bani de la Protecţia Copilului pentru a angaja fictiv două persoane, l-ar putea ajuta pentru a avea o alocaţie mai mare pentru copil său, omul a replicat:

„Da, eu zic că da. Dar asta a fost mână politică. Nu are cum... până acum de ce nu l-a băgat la puşcărie? Cum a ieşit domnul care a fost preşedinte, cum a ieşit domnul Iohannis, gata l-a băgat pe Dragnea la puşcărie. [...] Asta a fost mână politică din partea PNL-ului şi a altor partide”.

Cât despre faptul că idolul său dispunea de un domeniu fabulos la Belina, despre ferma de porci a fiului său şi toată averea, tânărul intervievat nu a ştiut ce să răspundă.

„Asta nu pot să vă comentez, nu mă aia că nu pot să văd comentez asta”, a replicat acesta.

O doamnă, care a afişase un mic banner pe care scria „Acum trebuie să eliberezi România”, afirmă că este mamă singură a şase copii şi acuză că ţara este în prăpastie, iar oamenii ar fi fost lăsaţi muritori de foame să se chinuie. Femeia este de părere că „niciun conducător care conduce acuma nu ne poate duce la ceva bun”.

Întrebată de ce crede că Liviu Dragnea ar putea să ajute, femeia a răspuns că la vremea lui acesta ar fi mărit alocaţiile, că ar fi „ajutat în multe lucruri şi pe ea şi pe alţi părinţi”. Femeia declară că vrea ceva mai bun pentru copiii ei.

Majoritatea susţinătorilor lui Liviu Dragnea, veniţi în faţa penitenciarului joi, sunt persoane sărace sau foarte sărace care îl văd pe fostul lider PSD, deşi este un fost puşcăriaş, ca pe un „salvator” al celor care depind de ajutoarele sociale în general.

Mai mult, oamenii îşi văd idolul ca pe un mare patriot, în amintirea discursurilor electorale înflăcărate, cu tentă naţionalistă pe care acesta le făcea pe vremea când era şef de partid.

„Acum trebuie să eliberezi România! Ţi-ai sacrificat libertatea pentru noi şi pentru România dar ţara nu se face bine fără tine”, este mesajul năucitor pe care îl afişa o pensionară.

Întrebată ce o face să creadă că Liviu Dragnea va face ţara bine, femeia nu a ştiut să dea un răspuns clar altul decât faptul că Dragnea a mărit în trecut pensiile şi alocaţiile.

„Avem speranţă, sperăm că o să fie mai bine. Cât a fost Liviu Dragnea ne-a mărit pensiile, ne-a mărit alocaţiile, a oferit şi locuri de muncă. Ceilalţi numai au tăiat şi din pensii şi din alocaţii şi din tot”, a declarat femeia.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne