Studiu israelian arată că imunitatea naturală este de 13 ori mai eficace în blocarea variantei Delta decât vaccinurile

Mitul supremaţiei vaccinurilor faţă de imunitatea obţinută natural în fortificarea sistemului umanitar uman, pentru a lupta împotrtiva virusului Wuhan a fost dărâmat de un studiu israelian
Vaccin împotriva Covid - 19
Vaccin împotriva Covid - 19 (https://msmps.gov.md/)


Un nou studiu efectuat în Israel sugerează că anticorpii obţinuţi în urma infecţiei naturale oferă un scut de apărare mult mai bun împotriva variantei delta decât vaccinurile.

Alex Berenson, un jurnalist care a pus la îndoială în mod repetat eficacitatea vaccinurilor şi a măştilor în prevenirea COVID, boala cauzată de virusul Wuhan, susţine că studiul este suficient pentru a „pune capăt oricărei dezbateri asupra supremaţiei vaccinurilor în faţa imunităţii naturale”.

Iată un extras dintr-un material al revistei Science:

Noua analiză se bazează pe baza de date a sistemului de sănătate Maccabi Healthcare Services, care înregistrează datele a aproximativ 2,5 milioane de israelieni. Studiul, condus de Tal Patalon şi Sivan Gazit la KSM, braţul de cercetare şi inovare al sistemului de sănătate, a constatat, după două analize ale datelor, că persoanele care au fost vaccinate în ianuarie şi februarie au avut, în iunie, iulie şi prima jumătate a lunii august, de şase până la 13 ori mai multe şanse să se infecteze decât persoanele nevaccinate care au fost anterior infectate cu coronavirusul. Într-o analiză, care a comparat date de la 32.000 de persoane din sistemul de sănătate, riscul de a dezvolta COVID-19 simptomatic a fost de 27 de ori mai mare în rândul celor vaccinaţi, iar riscul de spitalizare de opt ori mai mare.

Datele lasă puţine îndoieli, arătând că infecţia naturală este cu adevărat cea mai bună opţiune de protecţie împotriva variantei delta.

Fiind prima ţară care a efectuat vaccinarea în masă, Israelul se află acum într-o situaţie de neimaginat: numărul zilnic de cazuri a atins noi niveluri record, deoarece varianta delta pare că trece de protecţia vaccinurilor.

 width=

Sursa: Bloomberg

Rezultatele studiului reprezintă o veste bună pentru pacienţii care au luptat cu succes împotriva COVID, dar arată provocarea sistemelor de sănătate din diverse ţări, care se bazează exclusiv pe imunizări pentru a trece peste pandemie.

„Această analiză a demonstrat că imunitatea naturală oferă o protecţie mai durabilă şi mai puternică împotriva infecţiilor, a cazurilor de COVID cu simptome şi a cazurilor de spitalizare datorate variantei delta”, au spus cercetătorii.

Din păcate, studiul a arătat, de asemenea, că orice protecţie este limitată în timp. Protecţia oferită de infecţia naturală scade în timp, asemenea protecţiei oferite de vaccinuri: riscul de infectare cu varianta delta în ciuda vaccinului este de 13 ori mai mare decât riscul de a dezvolta o a doua infecţie dacă cea iniţială a avut loc în ianuarie sau februarie 2021. Riscul este semnificativ mai mare decât cel pentru persoanele care s-au îmbolnăvit către începutul focarului.

Mai mult, administrarea unui singur vaccin celor care fuseseră infectaţi anterior le sporeşte protecţia. Cu toate acestea, datele nu ne spun nimic despre beneficiile pe termen lung ale dozelor de rapel.

Aceste ultime date arată şi faptul că vaccinurile nu oferă deloc protecţia de peste 90% care a fost publicată iniţial de FDA şi Agenţia Europeană a Medicamentului după autorizarea lor în regim de urgenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură