Studiu american descoperă ADN uman în vestiţii hot-dogi

Deşi s-au făcut multe dezvăluiri în legătură cu dezastrul şi mârşăviile existente în industria alimentară, se pare că mereu apare ceva nou: un studiu a descoperit ADN uman în mai multe mărci ale popularului hot-dog.
Hot Dog. (Captură Foto)
Andrei Popescu
27.10.2015

Clear Food, o filială a Clear Labs, a descoperit că ADN-ul uman este prezent în 2% dintre mărcile de hot-dogi şi cârnăciori, conform unui studiu recent.

Studiul a mai descoperit că două treimi din mostrele care conţin ADN uman au fost promovate ca fiind vegetariene şi că aproape 15% dintre produsele examinate au conţinut ingrediente diferite de cele incluse pe etichetă, conform website-ului trunews.

Studiul Clear Food a colectat 345 de mostre de hot-dogi şi cârnăciori de la 75 de mărci diferite şi de la 10 comercianţi diferiţi, conform declaraţiei organizaţiei. Cercetătorii au descoperit că 14,4% dintre mostre nu corespundeau într-un fel sau altul, datorită înlocuirii ingredientelor sau a problemelor legate de igienă.

“Înlocuirea are loc atunci când sunt adăugate ingrediente care nu sunt trecute pe etichetă. Problemele igienice apar atunci când un anumit tip de contaminant nedăunător este introdus în hot-dog, în majoritatea cazurilor fiind vorba de ADN-ul uman”, a declarat Clear Food în studiul său.

Carnea de porc a fost descoperită în 3% dintre mostre, majoritatea acestora fiind recoltate de la produse promovate ca având doar carne de pui sau curcan – o situaţie problematică în special pentru persoanele care evită carnea de porc din motive religioase. În produsele care nu trebuiau să aibă deloc carne, 10% dintre mostre conţineau urme de carne de pui, 9% carne de porc, 4% carne de vită şi 2% carne de miel.

Produsele vegetariene au fost o altă sursă de dezbatere în acest studiu. Pe lângă faptul că toate produsele analizate conţineau în mod frecvent ADN uman, 67% dintre chestiunile legate de igienă au fost întâmpinate la produsele vegetariene. De asemenea, 10% din toate mostrele colectate de la produse vegetariene conţineau carne.

“În timp ce unele dintre aceste substituiri, probleme de igiena sau de altă natură, sau ingrediente netrecute pe etichete ar putea fi permise de FDA, dezvăluirile noastre ştiinţifice vă pot permite, ca şi clienţi, să decideţi dacă aceste probleme se conformează standardului vostru personal în privinţa luării unei decizii de cumpărare”, a declarat Clear Food în studiul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor