Steve Bannon: Preşedinţia lui Trump “s-a terminat”

Steve Bannon, fostul strateg şef al preşedintelui american Donald Trump, consideră că “preşedinţia lui Trump, pentru care am luptat şi pe care am câştigat-o, s-a terminat”.
Steve Bannon.
Steve Bannon. (Getty Images)

Bannon a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Weekly Standard, la scurt timp după publicarea ştirilor privind plecarea sa de la Casa Albă, că aceasta marchează un punct de turnură pentru preşedinţia lui Trump.

“Preşedinţia lui Trump, pentru care am luptat şi pe care am câştigat-o, s-a terminat. Încă avem o mişcare imensă şi vom face ceva cu această preşedinţie. Dar preşedinţia iniţială este terminată. Va fi altceva. Şi, vor fi tot felul de lupte şi vor exista zile bune şi zile rele, dar acea preşedinţie este terminată”, a afirmat Bannon.

Înainte să plece de la Casa Albă, Bannon a fost consilier apropiat al preşedintelui Trump. În ultimele zile, lucrurile s-ar fi tensionat între Bannon şi preşedinte, în special după ce primul a acordat un interviu la American Prospect, în care l-a contrazis pe Trump în privinţa anumitor probleme, inclusiv Coreea de Nord.

Totuşi, Bannon crede că el şi Trump aveau aceleaşi obiective şi că, prin plecarea sa de la Casa Albă, atingerea acelor obiective va fi mai greu de realizat.

“Acum, va fi Trump. Calea pentru rezolvarea unor probleme precum naţionalismul economic sau imigraţia, precum şi abilitatea de a se mişca oarecum liber... Cred că abilitatea sa de a face orice, în special lucrurile mari, precum zidul, sau alte lucruri pentru care am luptat”, va fi subminată în mod semnificativ, a adăugat el.

Pentru această schimbare masivă în administraţie, Bannon a plasat vina pe “democraţii de dreapta” şi a avertizat în privinţa “unei evadări din închisoare a acestor tipi moderaţi din [Capitol] Hill” care, se teme el, ar putea submina agenda populist-naţionalistă.

“Este vorba de establishmentul republican, care nu are niciun interes să reuşească Trump [agenda acestuia]. Ei nu sunt populişti, nu sunt naţionalişti, nu au niciun interes faţă de programul său. Niciun interes”, a precizat Bannon.

Bannon a prezis că, după plecarea sa, republicanii din Congresul SUA şi moderaţii de la Casa Albă vor încerca să îl ţină sub control pe Trump.

“Cred că vor încerca să îl modereze”, a adăugat Bannon.

Bannon a mai afirmat că plecarea sa de la Casa Albă a fost una amicală, explicând: “Am dorit să mă întorc la Breitbart”.

“În 7 august am discutat cu Kelly şi cu preşedintele şi le-am spus că demisia va intra în vigoare începând cu lunea următoarea, în 14. Întotdeauna am plănuit să petrec un an [la Casa Albă]. Generalul Kelly a adus un nou sistem măreţ, dar cel mai bine ar fi ca eu să plec. Doresc să mă întorc la Breitbart”, a afirmat Bannon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii