Spectacolul "Călătoriile lui Gulliver" de Purcărete, lăudat de presa engleză

Spectacolul "Călătoriile lui Gulliver" al regizorului Silviu Purcărete, prezentat la Festivalul Internaţional de la Edinburgh, este o operă viscerală şi curajoasă, ce nu va ieşi, pentru mult timp, din mintea spectatorilor, relevă edinburghspotlight.com. "O femeie îmbrăcată în cal boţeşte pagini din opera lui Jonathan Swift. Din imaginile spectacolului montat la Teatrul 'Radu Stanca' din Sibiu, este clar că opera regizorului Silviu Purcăreţe 'Călătoriile lui Gulliver' este departe de a fi o adaptare mot a mot a 'Călătoriilor lui Gulliver'", scrie edinburghspotlight.com.
(BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Cristina Boiangiu
19.08.2012

Spectacolul "Călătoriile lui Gulliver" al regizorului Silviu Purcărete, prezentat la Festivalul Internaţional de la Edinburgh, este o operă viscerală şi curajoasă, ce nu va ieşi, pentru mult timp, din mintea spectatorilor, relevă edinburghspotlight.com.

"O femeie îmbrăcată în cal boţeşte pagini din opera lui Jonathan Swift. Din imaginile spectacolului montat la Teatrul 'Radu Stanca' din Sibiu, este clar că opera regizorului Silviu Purcărete 'Călătoriile lui Gulliver' este departe de a fi o adaptare mot a mot a 'Călătoriilor lui Gulliver'. Spectacolul este o colecţie de tablouri care au de-a face mai mult cu teatrul corporal decât cu arta dramatică tradiţională. Starea este, mai degrabă mizantropică. Nebunia existenţei umane este, în acest spectacol, la paradă, fie că este vorba de bătrâneţe, cu suflul ei bolnăvicios, sau de ultimul lot de copii nou născuţi, ce va perpetua o specie nedemnă" , scrie edinburghspotlight.com.

Purcărete are o viziune a grotescului în varianta sa grandioasă, cu ajutorul unor actori experţi în mişcarea corporală expresivă şi în mânuirea de marionete. "Dialogul în limba română este minimal şi este ori supratitrat ori tradus cu ajutorul unui voiceover", mai scrie publicaţia din Marea Britanie.

În piesa "Călătoriile lui Gulliver" joacă actorii: Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Raluca Iani, Tomohiko Kogi, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Mureşan, Adrian Neacşu, Eduard Pătraşcu, Cătălin Patru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Natalie Sigg, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Corina Vişinescu şi Alexandru Nicoară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor