Spania şi Franţa inaugurează linia de tren de mare viteză, după 20 de ani de proiecte (revista presei spaniole)

Ministerul de Interne reduce cuantumurile amenzilor din cadrul legii siguranţei, nimeni nu înţelege cum au putut ieşi în stradă ucigaşi periculoşi, Senatul italian l-a expulzat pe fostul premier Silvio Berlusconi, iar linia de tren de mare viteză Barcelona-Paris va fi inaugurată după 20 de ani de proiecte, scriu joi cele mai importante cotidiene spaniole.
(photos.com)
Epoch Times România
28.11.2013

Ministerul de Interne reduce cuantumurile amenzilor din cadrul legii siguranţei, nimeni nu înţelege cum au putut ieşi în stradă ucigaşi periculoşi, Senatul italian l-a expulzat pe fostul premier Silvio Berlusconi, iar linia de tren de mare viteză Barcelona-Paris va fi inaugurată după 20 de ani de proiecte, scriu joi cele mai importante cotidiene spaniole.

Ministerul de interne a decis să scadă cuantumul amenzilor din cadrul legii siguranţei, din cauza protestelor societăţii civile; astfel, sancţiunea maximă pentru manifestaţii fără permisiune în faţa Congresului Deputaţilor sau a legislativelor locale ale comunităţilor autonome spaniole scade de la 600.000 de euro la 30.000 de euro, consemnează cotidianul El Pais. Acesta scrie de asemenea şi despre faptul că Italia încheie era Berlusconi, odată cu decizia Senatului de a-l expulza pe fostul premier, care rămâne astfel fără imunitate în faţa justiţiei.

Schimbare în Italia, care îi spune 'Ciao!' lui Silvio Berlusconi, relatează la rândul său şi cotidianul catalan El Periodico. Senatul îl expulzează în cele din urmă pe Silvio Berlusconi pentru condamnarea pentru fraudă fiscală, însă 'Il Cavaliere' atrage şi aşa atenţia că nu a pierdut ultima bătălie şi declară totodată că, de acum, 'democraţia este în doliu'.

Nimeni nu înţelege de ce sunt liberi ucigaşi periculoşi, arată cotidianul ABC, după ce, potrivit deciziei de derogare a doctrinei Parot, luată la CEDO, doi asasini condamnaţi la peste 40 de ani de închisoare au putut fi eliberaţi.

Despre eliberarea acestora scrie joi şi cotidianul El Mundo. În plus, acesta consemnează şi faptul că experţii care cercetează cazurile de corupţie se vor afla sub control politic, iar circa financiară va fi cea care îi va desemna, în cazul în care instanţele le vor solicita serviciile.

Linia de tren de mare viteză dintre Barcelona şi Paris a ajuns să fie funcţională, după 20 de ani de proiecte. Cotidianul La Vanguardia semnalează cum premierul spaniol Mariano Rajoy şi preşedintele francez François Hollande au anunţa că legătura va funcţiona din 15 decembrie, iar o astfel de călătorie va costa între 59 şi 170 de euro. Acelaşi cotidian catalan scrie de asemenea pe prima pagină a ediţiei tipărite de joi că Repsol a aprobat pactul asupra filialei naţionalizate de Argentina - YPF - şi se pregăteşte de negocierile pentru a-l pecetlui.

Cotidianul La Razon scrie joi despre plicurile cu bani la negru care ar fi circulat în cadrul sindicatului UGT, în Andaluzia. Un fost oficial al organizaţiei sindicale a denunţat faptul că i s-ar fi oferit bani la negru pentru a obţine delegaţi, iar anumite emailuri dau detalii despre plăţi neregulate, cum ar fi 600 de euro pentru un angajat de la recepţie care informa conducerea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor