Sorina Matei: 180 de copii români premiaţi de NASA nu primesc bani să meargă să-şi ia premiile şi mai sunt şi investigaţi

(photos.com)

Halucinant. Din categoria lucrurilor care se pot întâmpla doar în România: Secretarul general adjunct în Ministerul Educaţiei, Gabriel Ispas, a anunţat că nu sunt bani pentru a-i trimite în Statele Unite pe cei 180 de copii români care au câştigat un concurs la NASA şi trebuiau să-şi ridice premiile obţinute, iniţiind totodată o anchetă pentru a stabili dacă aceştia au respectat întocmai prevederile legale, a scris vineri pe blogul personal jurnalista Sorina Matei.

„Gabriel Ispas a explicat într-o limbă de lemn de neoprit că nu poate trimite în SUA 180 de copii care au câştigat un concurs la NASA şi au obţinut multe premii, pentru că nu sunt bani. Ba, mai mult, Ispas s-a apucat să facă şi investigaţii/anchete: de ce respectivii copii s-au înscris în concurs, dacă au respectat sau nu prevederile legale. În loc să-i premieze şi în ţară sau măcar să-i felicite şi să-i ajute, Ministerul desfăşoară un fel de operaţiune de investigare a premianţilor. Îţi creşte tensiunea când auzi aşa ceva. Mai are puţin şi îi trimite la Parchetul General pentru că s-au înscris la NASA, la concurs”, a declarat revoltată Sorina Matei.

În opinia jurnalistei, motivul pentru care statul nu are bani pentru aceşti copii este corupţia baronilor care folosesc banii în interes propriu, în timp ce statul ajunge să caute vinovaţii în copiii merituoşi ai acestei ţări.

„L-am trimis pe acest Ispas să ia bani de la baronii PSD. Că ei au Slavă Domnului destui. Să facă o chetă în consiliile judeţene, să ceară sponsorizări şmecherilor, oligarhilor, dar nu să se apuce să ancheteze copiii. Este strigător la cer. Iar dacă România nu are bani să trimită nişte copii în străinătate ca să-şi ridice nişte premii obţinute prin munca lor, este şi asta un efect al corupţiei. Şi asta trebuie să înţeleagă şi domnul Ispas. Baronii nesimţiţi ai PSD fură cu nemiluita din banii publici, banii noştri, iar statul ajunge să caute vinovaţii în copiii merituoşi ai acestei ţări. Aşa arată o ţară cu fundu-n sus”, a subliniat Sorina Matei.

În ceea ce îl priveşte pe secretarul general adjunct în Ministerul Educaţiei, jurnalista a explicat că acesta este un pesedist servil care taie şi spânzură, fiind în stare să ancheteze şi copii care au câştigat în mod onest concursuri în Statele Unite.

„Şi încă ceva. De cum am auzit vocea lui Gabriel Ispas în emisiune am avut o vagă senzaţie că el e cine credeam eu că e. Pe pesediştii de rangul 100 am început să-i recunosc imediat, după glas. Abia acasă, căutându-l pe net, am avut confirmarea 100%. Am avut dreptate. Ca jurnalist care a fost acreditat ani în şir la PSD, pot să spun că acest Ispas era un pesedist servil, şters, harnic, bun la toate pentru toţi, care proptea toate uşile Kiseleffului, pupila Ecaterinei Andronescu. Ajuns partidul la guvernare, vedem că s-a lipit şi Ispas de o funcţie. E funcţionar public, secretar general adjunct în Ministerul Educaţiei, taie şi spânzură, trimite ordine prin unităţi de învăţământ să ia copiii la rost de ce s-au înscris la nişte concursuri în SUA pe care le-au şi câştigat. Ba mai face scandal că ce să vezi: sunt prea mulţi!”, a adăugat aceasta.

Sorina Matei cere demiterea lui Ispas: „Daţi-l afară! E jignitor să anchetezi nişte copii pentru că au demonstrat şi în afara ţării că sunt deştepţi. După aceea, vă întrebaţi de ce ei pleacă. Sau dacă nu, luaţi bani de la mafioţii voştri şi nu lăsaţi toţi politrucii de partid să-şi bată joc de nişte copii nevinovaţi. Ar putea fi chiar copiii voştri. Unii învaţă, multora le place cartea. Nu toţi sunt Vlad Cosma, beizadele agramate, infracţionale şi arestabile de baroni care s-au născut cu fundul în Mercedesuri cumpărate, bineînţeles, numai din bani cinstiţi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne