Sorin Frunzăverde: PNL ar putea colabora cu PDL pentru o nouă dreaptă după alegerile locale sau parlamentare

Epoch Times România
08.04.2012

Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, fost membru PDL, a vorbit sâmbătă seara, la postul B1 TV, despre proiectul său politic, de coagulare a dreptei pe scena politică românească, dar şi despre o posibilă colaborare cu PDL în acest sens, „lucru care s-ar putea întâmpla numai după alegerile locale sau parlamentare”.

El a precizat că protocolul USL stabileşte clar modul în care grupările care o compun funcţionează, inclusiv în ceea ce priveşte relaţiile cu celelalte partide.

„USL nu va colabora cu PDL. (...) Este vorba de protocolul care funcţionează în această etapă, şi mă refer aici la relaţiile cu alte grupări politice. Acesta va funcţiona cel puţin până la alegerile din luna noiembrie. La acest moment nu colaborez cu PDL, nici pentru formarea dreptei în România. Acest lucru s-ar putea întâmpla după alegerile locale sau parlamentare. Deocamdată, însă, aşa cum am mai spus, formarea unei drepte în România nu se poate face decât în PNL şi trebuie gândit foarte serios la nivelul partidului. Evident, sunt şi alţi membrii de dreapta în România. Spun însă că este foarte dificil să localizăm construcţia unui asemenea proiect doar în persoane. Cred că PNL şi USL au ca şi principal scop câştigarea alegerilor locale, o victorie importantă în locale va determina un trend ascendent la alegerile parlamentare, moment după care va trebui discutat foarte serios această problemă", a subliniat Sorin Frunzăverde.

Legat de faptul că premierul Mihai-Răzvan Ungureanu şi-a anunţat intenţia de a dezvolta un proiect politic tot în sfera de dreapta, vicepreşedintele PNL a spus că nu se poate dezvolta un asemenea proiect, în jurul unei persoane, ci doar cu o grupare politică.

„Cred că domnul Ungureanu are o mare problemă în acest moment, pentru că este prim-ministru şi cred că acest exerciţiu guvernamental, din punctul de vedere al carierei sale politice, îi dăunează în acest moment, pentru că inevitabil poartă amprenta unei guvernări nefericite, dintr-un motiv sau altul", a adăugat liberalul.

În ceea ce priveşte schimbarea preşedintelui ţării, Sorin Frunzăverde a spus că acest lucru nu crează o impresie bună, oriunde în lumea civilizată dar, dacă există motive constituţionale pentru suspendarea şefului statului, Parlamentul ar trebui să acţioneze ca atare.

„O asemenea procedură nu reprezintă pentru, niciun stat, o situaţie normală, dar dacă apar fapte neconstituţionale din partea preşedintelui ţării, Parlamentul are datoria să înceapă demersurile pentru suspendare", a explicat Frunzăverde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor