Ioan Oltean : Nu vor fi 38 de primari care să-l urmeze pe Sorin Frunzăverde

Sorin Frunzăverde. (wikipedia.org)
Epoch Times România
31.03.2012

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, la Bistriţa, că este aproape convins că Sorin Frunzăverde nu va fi urmat la PNL de 38 de primari din Caraş-Severin, ci numărul acestora va fi mai mic.

"Eu am aproape certitudinea că nu vor fi 38 sau 39 de primari care să-l urmeze pe Sorin Frunzăverde, ci vor fi mai puţini, mulţi dintre aceştia rămânând fideli PDL. Îmi e greu să fac un pronostic, dar sper să fie cât mai mulţi şi cât mai puţini dincolo, în raport cu realităţile cu care se confruntă organizaţia din Caraş-Severin", a spus Oltean.

În opinia lui, Sorin Frunzăverde este "un subiect închis", iar la Caraş-Severin "se va reaşeza o structură politică nouă". "Sigur, nu va obţine scorul electoral pe care l-am fi obţinut cu Sorin Frunzăverde, dar că asigur că veţi avea şi vom avea surprize plăcute", a susţinut Oltean.

Întrebat de ce conducerea partidului nu a reacţionat mai rapid la plecarea lui Sorin Frunzăverde, el a spus că nu vede la ce ar fi putut conduce, deoarece şi fostul său coleg de partid a luat decizia fără să se consulte cu primarii şi cu Biroul Politic Judeţean.

"O reacţie mai rapidă nu văd la ce ar fi putut conduce, atâta timp cât încă Sorin Frunzăverde nu avusese el propriile lămuriri cu structura politică şi cu primarii. Sorin a luat decizia aceasta fără să consulte BPJ, fără să consulte primarii de acolo. (...) El a luat decizia şi pe urmă şi-a adunat primarii şi le-a spus: asta-i decizia mea, urmaţi-mă. Vom vedea într-adevăr câţi o să îl urmeze şi ce se va întâmpla acolo. Vă asigur însă că partidul a reacţionat cât s-a putut de repede în plan raţional şi echilibrat, şi nu sentimental şi emoţional", a declarat Oltean.

Liderul PDL a admis că "nu i-a căzut bine" plecarea lui Frunzăverde, dar spune că probabil "socotelile" nu s-au mai potrivit.

"Sunt evenimente pe care nu le poţi uita în viaţă. Este un moment neplăcut, dar el deja aparţine trecutului. (...) Sorin Frunzăverde a fost unul dintre liderii puternici şi foarte puternici ai PDL. Categoric că nu mi-a căzut bine, personal am avut o relaţie foarte bună cu Sorin Frunzăverde şi a fost unul dintre liderii pe care eu i-am susţinut şi în care am investit şi eu şi mulţi colegi de-ai mei foarte multă încredere. Dar probabil că în viaţă socotelile noastre nu s-au potrivit de data aceasta şi el a avut alte socoteli decât cele pe care le-am făcut şi le avem noi, ceilalţi oameni din conducerea partidului", a mai spus Oltean.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Sorin Frunzăverde să reprezinte un "cal troian" în PNL, care să ducă la o alianţă a PDL cu liberalii, Oltean a susţinut că "în politică e posibil orice".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor