Gheorghe Flutur (PDL): Plecarea lui Funzăverde regretabilă

Epoch Times România
30.03.2012

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, vineri, că e regretabilă plecarea lui Sorin Frunzăverde din partid, subliniind că au avut o bună comunicare şi că că, în opinia lui, decizia acestuia a fost una greşită.

"E regretabilă plecarea unui coleg. Orice partid responsabil trebuie să-şi facă analizele în interior. E o perioadă fierbinte acum, dar în orice caz n-am să aduc cuvinte urâte şi nici catalogări. Nu se pleacă la greu. E problema domniei sale, face ce crede. Este din punctul meu de vedere o mişcare greşită care e în contradicţie cu argumentul că doreşte să construiască o dreaptă cu Crin Antonescu şi Ion Iliescu. Cu asta nu o să fiu de acord şi nu o să-l înţeleg niciodată pe Sorin. În rest îi respect opţiunea. A fost un camarad cu care am lucrat bine, ne-am înţeles pe foarte multe lucruri", a spus Flutur.

El a spus că în orice partid "există intrări şi ieşiri", iar PDL "va merge înainte" şi se va consolida. Flutur nu a comentat candidatura lui Piedone din partea USL, spunând doar că "nu e nicio problemă".

poţi aştepta şi intrări şi ieşiri să fie, trebuie să le iei în calcul, să-ţi iei măsurile necesare şi mergi înainte", a spus Flutur.

În opinia lui Flutur, alegerile locale vor reprezenta testul pentru oameni şi capacitatea de mobilizare a fiecărui partid.

"O parte din filiale au ales să meargă pe PDL, cum este Suceava, în aceste alegeri, altele au ales să meargă într-o alianţă şi atunci, aici, sunt anumite gândiri (...) Dacă mă întrebaţi pe mine, după locale acest lucru ar trebui foarte în serios să vedem fiecare cu ce zestre vine şi să vedem care este vehicolul politic care să ajute la câştigarea alegerilor din toamnă, să guvernăm în mandatul următor", a spus Flutur.

El a subliniat că orice partid la guvernare se erodează, dar trebuie asumat tot ce s-a făcut, cu responsabilitate. Totodată, Flutur consideră că trebuie coagulată dreapta reformatoare, iar valorile de centru dreapta reevaluate.

"Chestiunile legate de consolidare dreptei sunt normale şi fireşti (...) Amintiţi-vă, tot parcursul meu politic a fost în sensul coagulării unei drepte reformatoare, şi cu PNL, şi atunci când PNL n-a mai vrut şi îşi dădea mâna cu PSD pe la Bacău şi prin alte părţi n-am fost de acord cu ei. Deci mi-am luat soarta în mâini atunci şi o bună parte din membrii din PNL ne-am testat în alegeri la europarlamentare şi am făcut 8% (...) După care am înfiinţat PDL tocmai pentru valorile de centru centru dreapta. Acum valorile de centru dreapta vor trebui reevaluate. Noi ne-am testat ca partid, pentru că am luat măsuri de dreapta şi de centru dreapta, multe dintre ele nepopulare. Ne-am testat prin măsurile pe care le-am luat, asta zic eu, cu toate riscurile. Populismele au rămas în vitrină în partea stângă. Acum vom vedea. După părerea mea, va trebui să găsim o formulă pentru alegerile parlamentare, eficientă", a spus Flutur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor