Din Caraş-Severin: Sorin Frunzăverde a demisionat din toate funcţiile

Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, şi-a dat demisia luni dimineaţă din această funcţie, dar şi din cea de preşedinte al Biroului permanent Judeţean al PDL Caraş-Severin, şi cea de prim-vicepreşedinte al acestei formaţiuni politice.
Sorin Frunzăverde. (wikipedia.org)
Epoch Times România
02.04.2012

Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, şi-a dat demisia luni dimineaţă din această funcţie, dar şi din cea de preşedinte al Biroului permanent Judeţean al PDL Caraş-Severin, şi cea de prim-vicepreşedinte al acestei formaţiuni politice.

"Astăzi a fost înregistrată demisia mea cu numărul 4017, din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care va intra în vigoare începând de miercuri, 4 aprilie. Totodată, sâmbătă, 31 martie, am demisionat din cele două funcţii politice, de preşedinte al PDL Caraş-Severin şi prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal", a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, Sorin Frunzăverde.

Atribuţiile preşedintelui vor fi preluate de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni.

Fostul democrat liberal Sorin Frunzăverde declarase, duminică seară, că luni dimineaţă îşi va anunţa demisia de la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, după ce a renunţat la calitatea de membru al organizaţiei PDL Reşiţa, respectiv prim-vicepreşedinte al PDL.

"Am renunţat la calitatea de membru al Organizaţiei Reşita a PDL, am demisionat din funcţiile de preşedinte al Biroului Permanent Judeţean PDL Caraş-Severin, respectiv prim-vicepreşedinte al Biroului Permanent Naţional PDL şi mâine dimineaţa (luni, 2 aprilie - n.r.) îmi anunţ demisia de la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin", preciza Sorin Frunzăverde, într-o intervenţie la Antena 3.

Întrebat dacă şi-au dat demisia din PDL şi cei 38 de primari democrat liberali care şi-au anunţat intenţia de a pleca din partid, Frunzăverde a apreciat că aceştia au "alt răgaz de timp". "Sigur, depinde de fiecare cum va aborda această trecere, acest demers politic, până la urmă. Evident însă că lucrurile se vor consuma. Ei au făcut ceea ce au spus vineri că fac", a declarat Frunzăverde.

Fostul lider democrat liberal a respins totodată acuzaţiile ce i-au fost aduse după anunţul privind plecarea din PDL şi viitoarea candidatură la CJ Caraş-Severin din partea opoziţiei.

"Gândiţi-vă că eu sunt în acest partid de 22 de ani şi am fost în acest partid şi când avea şase la sută sau şapte la sută ani de zile şi nu am plecat. Nu. Am plecat pentru că efectiv, de mai bine de patru ani de zile (...) există o, hai să spunem, diferenţă de opinii între mine şi ceilalţi foşti colegi ai mei. Efectiv, am început un demers politic care eu cred că se va concretiza într-un proiect politic la nivel naţional. Este adevărat, începe de aici, din Caraş-Severin, din vest, şi acesta este motivul pentru care am făcut ceea ce am făcut", a afirmat Frunzăverde.

El a enumerat şi câteva din motivele ce l-au determinat să plece din Partidul Democrat Liberal, afirmând că nu a fost de acord cu modul în care a fost derulat exerciţiul bugetar, "lipsit de descentralizare", "profund centralist", dar nici cu reducerea salariilor şi pensiilor. De asemenea, Frunzăverde l-a invocat şi pe preşedintele partidului, Emil Boc, căruia i-a sugerat, ca şi alţi colegi de partid, să candideze la Cluj.

"Faptul că după ce, sigur, în calitate de prim-ministru, a vorbit, cum era şi fireşte, în numele executivului pe care l-a condus, Emil Boc l-a dus la 9%, 8% şi în final a fost nevoie să avem o schimbare de guvern. S-a întors la partid, el, Emil Boc, şi acum vorbeşte în numele partidului, ceea ce înseamnă o condamnare sigură şi pentru partid", a declarat Frunzăverde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor