Sora unui practicant Falun Gong a fost arestată într-un sat chinez

Sora unui practicant Falun Gong care a primit sprijinul a 300 de gospodării dintr-un sat din provincia Hebei din China a fost răpită în week-end împreună cu alţi doi practicanţi, a declarat o sursă pentru The Epoch Times.
Petiţia a 300 de gospodării din satul Zhouguantun, cerînd eliberarea practicantului Falun Gong, Wang Xiaodong, a zguduit cercul conducerii de vârf din China (The Epoch Times)
Gao Zitan & Fang Xiao
30.05.2012

Sora unui practicant Falun Gong care a primit sprijinul a 300 de gospodării dintr-un sat din provincia Hebei, China a fost răpită în week-end împreună cu alţi doi practicanţi, a declarat o sursă pentru The Epoch Times.

În aprilie a.c., 300 de săteni reprezentând gospodăriile lor din satul Zhouguantun din apropierea oraşului Boutu, au atras atenţia internaţională atunci când au semnat, punându-şi numele şi amprentele pe o petiţie prin care se cerea eliberarea lui Wang Xiaodong - profesor şi practicant al practicii de meditaţie persecutată, Falun Gong. Petiţia a circulat aparent printre membrii de rang înalt din Biroul Politic al Partidului Comunist Chinez, unii membri exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu persecuţia împotriva practicii care durează de 13 ani.

Sora lui Wang, Wang Xiaomei, a fost scoasă cu forţa din casa ei şi a locuit cu prietenii. Ea a fost răpită mai târziu de către ofiţeri de poliţie în noaptea de sâmbătă, conform sursei. Alţi doi practicanţi Falun Gong, Kang Lanying şi Tang Jianing, au fost, de asemenea, ridicaţi.

Rudele lui Wang au încercat să contacteze biroul local de poliţie, dar poliţiştii le-au spus că nu ştiau nimic despre această chestiune, a declarat sursa.

Localnicii au declarat pentru The Epoch Times că, de când sătenii şi-au prezentat petiţia, Zhouguantun a fost pus sub o securitate acerbă.

Punct de cotitură

Profesorul de la Universitatea Shandong, Sun Wenguang, a declarat că petiţia sătenilor reprezintă un punct de cotitură în represiunea condusă de regim împotriva Falun Gong.

Cetăţenii chinezi obişnuiţi "nu au îndrăznit să susţină în mod deschis Falun Gong în trecut, dar acum situaţia s-a schimbat", a declarat Sun într-un interviu cu The Epoch Times. "Ei nu şi-au exprimat doar sprijinul, dar şi-au plasat, de asemenea, semnăturile şi amprentele digitale pe o petiţie, ceea ce este un fenomen pozitiv."

Comentariile lui Sun Wenguang ilustrează faptul că s-a micşorat, în general, frica de a vorbi despre Falun Gong, care a constituit un subiect tabu de ani de zile din cauza persecuţiei.

Comitetul pentru Afaceri Politice şi Legislative (CAPL) din Hebei "a încălcat drepturile fundamentale ale libertăţii religioase ale practicanţilor Falun Gong" prin arestarea lui Wang, a afirmat Sun Wenguang. "Cred că în viitor vor exista mai multe persoane care se vor uni împotriva [persecuţiei]" Falun Gong.

Sun Wenguang a declarat că este "normal" pentru practicanţii Falun Gong să răspândească informaţii despre faptul că este persecutată practica lor, pentru că nu a existat "nicio garanţie a libertăţii lor religioase", din partea Partidului.

La începutul persecuţiei, la mijlocul anului 1999, fostul şef al Partidului Comunist Chinez (PCC), Jiang Zemin, a etichetat Falun Gong ca pe o "religie malefică", despre care Sun Wenguang a afirmat că este "absolut fals". CAPL - un aparat de securitate foarte puternic - a menţinut persecuţia în ultimii 13 ani.

Un activist pentru drepturile omului, care s-a identificat doar ca domnul Hu, care a fost de asemenea persecutat de partid, a declarat că incidentul de la Zhouguantun arată că cetăţenii din China continentală au văzut "adevărata natură" a regimului.

"Oamenii au dobândit curajul să susţină adevărul", a spus el, adăugând că această schimbare "este cea mai importantă schimbare în societatea chineză şi este lucrul de care China are nevoie cu disperare."

Vestea s-a răspândit pe scară largă pe Twitter, cu bloggerii cerând Ambasadorului SUA în China, Gary Locke, să facă ceva pentru cazul Wang.

Domnul Hu a spus că practicanţii Falun Gong, cu credinţa lor în adevăr, compasiune şi toleranţă, au continuat să se ridice pentru drepturile lor. Mergând pe urmele Falun Gong, oamenii obişnuiţi chinezi au dobândit curajul de a se alătura vocilor practicanţilor, a mai notat domnul Hu.

El a continuat: "Cei implicaţi în reformele democratice, drepturile omului, chiar şi publicul larg din China continentală admiră foarte mult şi îi respectă pe practicanţii Falun Gong."

Nota editorului: Când un fost poliţist de vârf din Chongqing, Wang Lijun, a fugit pentru a scăpa cu viaţă la Consulatul SUA în Chengdu pe 6 februarie, el a pus în mişcare o furtună politică, care nu s-a diminuat. Lupta din culise arată ce atitudinea iau oficialii chinezi faţă de persecuţia împotriva Falun Gong. Facţiunea cu mâinile însângerate - oficialii pe care fostul şef al Partidului Comunist Chinez Jiang Zemin i-a promovat, în scopul de a executa persecuţia - caută să evite asumarea responsabilităţii pentru crimele lor şi să continue campania. Alţi oficiali refuză să mai participe la persecuţie. Evenimentele prezintă o alegere clară a oficialilor şi cetăţenilor din China, precum şi a oamenilor din întreaga lume: fie de a sprijin sau de a se opune persecuţiei împotriva Falun Gong. Istoria va înregistra ce alegere va face fiecare persoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor