Se preconizează înlăturarea şefului securităţii din China, susţine o sursă din interior

Şeful securităţii din China, Zhou Yongkang, se va confrunta în curând cu sfârşitul carierei sale în Partidul Comunist Chinez, a declarat o sursă bine plasată de la Beijing pentru The Epoch Times.

Sursa din interior a indicat şi faptul că oficialii de partid de la nivel înalt poartă discuţii despre încheierea persecuţiei împotriva practicii spirituale populare Falun Gong, persecuţie care durează de 13 ani.

"Vinovatul pentru persecuţia împotriva Falun Gong este Jiang Zemin. Principalii executanţi ai crimelor sunt Luo Gan şi Zhou Yongkang", a susţinut sursa. El a spus că persecuţia "va rămâne un moment ruşinos în istorie."

Jiang Zemin şi funcţionarii pe care i-a promovat pentru a continua campania sa împotriva Falun Gong sunt denumiţi "fracţiunea mâinilor pătate de sânge." Grupul îi include şi pe şeful Comitetului pentru Afaceri Politice şi Legislative, Zhou Yongkang, şi pe fostul şef al poliţiei, Liu Jing. Din moment ce majoritatea membrilor fracţiunii s-au retras din cauza vârstei înaintate, Zhou Yongkang rămâne singurul membru ce deţine o poziţie puternică.

Zvonurile apărute on-line, în ciuda prezentării lor criptice, păreau să spună o poveste similară.

Pe 24 mai, bine-cunoscutul cercetător chinez Wu Zuolai a postat pe microblogul său de pe Sina: "Noaptea trecută, un prieten cu legături în cercul interior al Partidul Comunist Chinez a spus că forţele extreme care se opun umanităţii şi drepturilor omului vor fi eliminate. Aceasta este o afacere deja încheiată. "Fratele mai mare" va schimba istoria. Sper ca visele dulci să devină realitate. O reformare completă va avea cele mai mici costuri."

Ultima postare a coincis cu un mesaj de pe Twitter al lui Huang Bin, din provincia Jiangxi. Postarea a susţinut că "vestea că Zhou Yongkang a fost eliminat din poziţia de şef Comitetului pentru Afaceri Politice şi Legislative (CAPL) a ajuns deja la oficialii departamentelor."

Mesajul original al lui Wu Zuolai a fost şters, dar a fost retransmis pe Sina şi pe Twitter.

Când fostul şef de poliţie din Chongqing, Wang Lijun, a fugit la Consulatul SUA din Chengdu, pe 6 februarie, acesta a iscat o furtună politică ce se află încă în plină desfăşurare. Lupta din spatele scenei este influenţată de atitudinea pe care oficialii o vor lua faţă de persecuţia împotriva Falun Gong. Fracţiunea ce are mâinile pătate de sânge – oficialii pe care fostul lider PCC, Jiang Zemin, i-a promovat în scopul efectuării persecuţiei – caută să evite asumarea responsabilităţii pentru crimele lor şi să îşi continue campania. Alţi funcţionari refuză să mai participe la persecuţie. Evenimentele prezintă o alegere clară pentru funcţionarii şi cetăţenii din China, precum şi pentru oamenii din întreaga lume: fie sprijină, fie se opun persecuţiei împotriva Falun Gong. Istoria va consemna alegerea fiecărei persoane în parte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe