Prezidenţiabilul Ponta "se face" icoană în scop electoral

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, PSD-ul a găsit o modalitate nouă de a încerca să crească popularitatea lui Victor Ponta, "bun român, familist şi ortodox".

După ce le-a împărţit pensionarilor, cu ajutorul Poştei Române, pliante prin care bătrânilor li se spunea că doar Victor Ponta îi poate apăra de Klaus Iohannis, care vrea să le taie pensiile, mai nou, PSD distribuite icoane cu imaginea lui Arsenie Boca pe o parte, iar pe verso cu sigla PSD şi îndemnul "Victor Ponta - Preşedinte", alături de specificaţia "Sfinţit".

Ultima găselniţă a PSD-ului a stârnit nemulţumirea opoziţiei, deja revoltată pe faptul că Ponta încearcă să-şi câştige popularitate în campanie nu prin programe coerente ci prin împroşcarea cu noroi a contracandidaţilor săi.

"După atacurile mârşave lansate de Victor Ponta prin diverşi interpuşi la adresa familiilor fără copii, după ce aproape în fiecare zi asistăm la declaraţii mincinoase şi calomniatoare făcute împotriva lui Klaus Iohannis, am fi crezut că mai jos de atât nu se poate ajunge într-o campanie electorală. Victor Ponta şi PSD ne demonstrează că pot mereu să mai coboare încă o treaptă în gradul de mizerie în care înţeleg să ducă această campanie, prin distribuirea de iconiţe cu Părintele Arsenie Boca pe care sunt lipite, pe spate, îndemnuri de vot pentru Victor Ponta", precizează ACL într-un comunicat de presă.

"Ca bun creştin cum se declară că este, Victor Ponta ar trebui să ştie că politica nu ar trebui amestecată cu religia! Victor Ponta s-a folosit în această campanie electorală de toate mijloacele nelegale şi imorale pentru a se asigura că va câştiga alegerile prezidenţiale. Ne amintim de participările sale la toate evenimentele religioase, cu unicul scop de a atrage votul oamenilor", mai scriu reprezentanţii opoziţiei, arătând că ar trebui să existe o limită a folosirii religiei în scop electoral, limită pe care Ponta şi PSD au depăşit-o în momentul în care au girat să apară un îndemn la vot pe iconiţe.

În consecinţa, reprezentanţii ACL îi solicită premierului să îşi ceară public scuze şi să dispună retragerea tuturor iconiţelor folosite drept materiale de campanie. Totodată, opoziţia face apel la Biserica Ortodoxă Română, cerând conducerii instituţiei "să ia atitudine faţă de astfel de practici şi să respingă ferm orice încercare de folosire a religiei în scopuri politice."

"Nu exagerez cu nimic dacă spun că, după acest gest pe care l-a făcut Ponta de a folosi imaginea părintelui Arsenie Boca, inscripţionată pe spate cu numele său şi al PSD, domnul Ponta, în cazul în care nu se opreşte, se dovedeşte o adevărată satană a politicii româneşti", a adăugat şi liderul ACL Cătălin Predoiu, adăugând că aceste iconiţe reprezintă o "blasfemie" şi că sunt distribuite în toată ţară de activişti PSD.

Poziţia BOR

Patriarhia Română a precizat, printr-un comunicat de presă, că distribuirea unei fotografii cu chipul lui Arsenie Boca reprezintă o "iniţiativă exagerată de campanie electorală", care nu a avut acordul Bisericii.

"Este o iniţiativă exagerată de campanie electorală, probabil a unor membri sau simpatizanţi de partid, care nu a avut binecuvântarea său acordul Bisericii. De altfel, nu este vorba de o icoană, ci de o fotografie cu chipul părintelui Arsenie Boca", îl absolvă Patriarhia Română pe Victor Ponta de acuzaţia de blasfemie.

"Folosim acest prilej pentru a reaminti apelul Bisericii către partidele şi oamenii politici de a nu folosi însemne bisericeşti sau imagini cu reprezentanţi ai Bisericii în scopuri electorale", a mai declarat pentru Agerpres Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne