Societatea Timişoara: Dacă Ponta ajunge preşedinte vom recădea într-un regim autoritarist, oligarhic şi corupt

Andrei Pricopie
15.04.2014

alte articole

Timişoara. Piaţa Operei. Catedrala (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
15.04.2014

Societatea Timişoara a cerut partidelor de opoziţie, în cadrul unui comunicat de presă, să-şi unească forţele pentru a stopa ascensiunea lui Victor Ponta la preşedinţie, altfel „suntem în pericol de a recădea într-un regim autoritarist, oligarhic şi corupt, cu urmări grave pentru viitorul României”.

Reprezentanţii Societăţii Timişoara au precizat că urmăresc cu îngrijorare, alături de întreaga opinie publică democratică din ţară, amploarea pe care o capătă lupta împotriva independenţei Justiţiei de drept de către liderii PSD, coordonate şi susţinute de preşedintele partidului, Victor Ponta, care este şi şeful guvernului.

„În faţa acestei escaladări a luptei împotriva statului de drept, Societatea Timişoara face un apel public la partidele din Opoziţie să-şi unească eforturile pentru a stopa ascensiunea lui Victor Ponta la preşedinţia ţării. Pentru aceasta este obligatoriu ca partidele din Opoziţie să înceapă degrabă negocieri şi discuţii pentru premisele unificării Opoziţiei, indiferent de adversităţile care le-au despărţit aproape un deceniu. Dacă nu vor face aceşti paşi necesari, suntem în pericol de a recădea într-un regim autoritarist, oligarhic şi corupt, cu urmări grave pentru viitorul României”, avertizează reprezentanţii Societăţii Timişoara.

În contextul anchetelor DNA care a „secerat” liderii PSD unul după altul, premierul Victor Ponta le transmitea marţea trecută preşedinţilor de CJ, reuniţi la Palatul Parlamentului, că el personal şi Guvernul îi sprijină, adăugând că o întreagă propagandă şi un întreg aparat care îi detestă lucrează împotriva lor, lucru la care trebuiau să se aştepte.

"Nici în 1989 nu a putut să ne împuşte pe toţi. Eu atunci aveam 17 ani, am ieşit pe stradă, ca mulţi dintre dumneavoastră, deci cred că nici în 2014 nu o să se poată întâmpla acest lucru. Cred că proiectele importante pentru cetăţenii ţării le veţi desfăşura în continuare, că vă veţi face datoria faţă de ei, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră probabil veţi fi realeşi în 2016, pentru că v-aţi făcut datoria faţă de oameni. Vă consider cei mai legitimi reprezentanţi ai comunităţilor dumneavoastră, sunteţi cei mai votaţi oameni şi cei în care cetăţenii au cea mai mare încredere. Cred că în judeţul, în oraşul, în comuna dumneavoastră nici preşedintele, nici eu, nici alt ministru nu poate să concureze cu dumneavoastră în ceea ce priveşte încrederea pe care cetăţenii v-o acordă. Din acest punct de vedere, cât voi fi şef al Guvernului, vă voi respecta, vă voi aprecia, şi voi considera de fiecare dată că dumneavoastră reprezentaţi mai bine cetăţenii României decât cei aflaţi în funcţii temporare aici, la Bucureşti, fie în Parlament, fie la Cotroceni, fie la Guvern", a precizat Ponta.

O serie de lideri de marcă ai PSD au căzut recent "în ghearele" DNA, printre care şi primarul Radu Mazăre, preşedintele CJ Mehedinţi Adrian Duicu, preşedintele CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu, precum şi preşedintele CJ Dolj Ion Prioteasa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor