Socialiştii reiau programul „Un medic pentru tine” lansat iniţial de Plahotniuc
alte articole
Programul „Un medic pentru tine”, lansat în perioada guvernării fostului lider PD, Vlad Plahotniuc, şi anulat de Guvernul condus de Maia Sandu, va fi reluat de socialişti. Anunţul a fost făcut de către consilierul Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău (CMC), Dinari Cojocaru, în cadrul unui briefing de presă.
„În afară de consultaţia specialiştilor necesari în locaţia unde sunt solicitaţi, vom veni şi cu un pachet de investigaţii paraclinice, posibile de a fi efecutate la locul solicităii, ultrasonografia, unele servicii care vor fi mobile”, a menţionat Dinari Cojocaru.
Întrebat de ce socialiştii s-au inspirat de la Plahotniuc, cel care lansase programul pe vremea guvernării democrate, consilierul PSRM a explicat că scopul ar fi unul social, şi nu politic, notează UNIMEDIA.
„Acest program a fost şi în 2006, a fost pornit în mai multe raioane ale RM şi asemenea programe la moment sunt utilizate în mai multe state, care la periferie de asemenea au probleme cu cadrele medicale.
E un program în susţinerea cetăţeanului şi nu unul politic. Atât timp cât nu putem asigura cadre medicale de anumite specialităţi sau de înaltă performanţă la periferie, nu le putem asigura un loc de trai sau nu îi putem cointeresa să fie acolo, atât timp acest program va fi utilizat”, a comentat Cojocaru.
De menţionat ar fi totuşi faptul că PSRM nu s-a opus atunci când Guvernul Sandu a stopat programul „Un doctor pentru fiecare", punctând că atunci „am susţinut Guvernul. Cum puteam să mergem împotriva Guvernului pe care îl susţinem? Doamna Sandu avea un mecanism compensator şi speram că acest program va fi compensat prin altul. Din motiv că el nu a fost prezentat, am fost nevoiţi să implementăm noi unul”.
Mai mult decât atât, recent preşedintele Igor Dodon a anunţat că Moldova va procura 168 de ambulanţe noi, în scurt timp.
Amintim că ministrul Sănătăţii din Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, declara atunci că Agenţia de Sănătate Publică este absolut nefuncţională, cramponându-se de regulamentele care au fost create şi de faptul că „au fost demişi foarte mulţi medici, iar campaia „Un doctor pentru fiecare” nu era decât una folosită în scopuri electorale pentru a crea impresia de mare grijă faţă de popor, adăugând totodată că „nu putem trata cu campanii de genul acesta problemele esenţiale din sănătate”.