Situaţie explozivă la Societatea Româna de Radiodifuziune. Consiliul de Administraţie găsit în offside de instanţă

Sediul Radiodifuziunii Române
Sediul Radiodifuziunii Române (Epoch Times România)

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, pe 5 iunie 2015, anularea alegerilor organizate, în iunie 2014, pentru cele două locuri destinate reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), acordarea de daune morale reclamanţilor şi inclusiv publicarea hotărârii de condamnare într-un ziar de circulaţie naţională şi pe pagina de internet a SRR.

"Este o hotărâre fără precedent.", a declarat pentru Epoch Times, Adrian Moise, liderul sindicatului SUS România şi unul din câştigătorii procesului intentat SRR.

"Vom merge mai departe. Ne-am adresat Federaţiei Române a Jurnaliştilor (FRJ) Mediasind care, mâine dimineaţa va sesiza Parlamentul cu privire la sentinţa Curţii de Apel.", a adăugat Moise, arătând că Regulamentul SRR în baza căruia au fost aleşi reprezentanţii salariaţilor în Consiliul de Administraţie a fost anulat şi la fel şi procesul verbal care constata rezultatul alegerilor.

Reamintim că, în data de 6 iunie 2014, Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România a sesizat organele de poliţie deoarece mai mulţi angajaţi ai Radioului Public au semnalat faptul că buletinele de vot erau numerotate astfel încât administraţia putea să cunoască cine şi cum a votat. Potrivit art.19 litera d din Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, votul salariaţilor pentru desemnarea candidaţilor trebuie să fie secret, potrivit Comitetului Executiv FRJ Mediasind.

Recomandăm: Alegeri cu 112 la Radiodifuziunea Română [video]

Reprezentanţii sindicatelor au mai reclamat că în noaptea de 3 spre 4 iunie, Consiliul Director al SRR a modificat Regulamentul de desfăşurare a alegerilor, limitând dreptul angajaţilor de a-şi propune candidaţii şi implicit de a-şi alege reprezentanţii şi din afara instituţiei, aşa cum prevede legea, fapt ce a generat proteste din partea Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, Active Watch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul de Resurse Juridice şi FRJ Mediasind, care au cerut Comisiilor de Cultură ale Parlamentului să reinstaureze legalitatea în SRR, ceea ce nu s-a întâmplat.

Deşi Parlamentul a fost sesizat cu privire la aceste nereguli şi asupra faptului că există o plângere penală legată de modul în care s-au desfăşurat alegerile, acest fapt nu i-au împiedicat pe aleşii ţării să-şi dea votul pentru noul CA al SRR.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne