Sigiliu din 1856 va fi licitat cu peste 10 milioane de euro

Sigiliul Magenta (1856)
Sigiliul Magenta (1856) (Sotheby’s)

În luna iunie, iubitorii de sigilii şi filatelie, în general, vor trăi unul dintre cele mai emoţionante evenimente din vremurile recente. Este vorba despre licitaţia celui mai scump sigiliu din lume, Magenta. În anul 2014 a fost vândut cu 6,6 milioane de euro. Dar acum, este de aşteptat să depăşească 10 milioane de euro. ca urmare a interesului şi dorinţei marilor colecţionari de a poseda această bijuterie creată în secolul al XIX-lea, care a reuşit să supravieţuiască până în zilele noastre.

Sotheby's va fi casa de licitaţie responsabilă de punerea în vânzare a acestei piese, care a fost tipărită în 1856 în Guiana Britanică împreună cu o altă serie de sigilii similare. Cu toate acestea, sigiliul Magenta este singurul “supravieţuitor” şi, din acest motiv, valoarea lui a crescut exponenţial.

Acesta nu este un simplu sigiliu, este vorba despre un sigiliu creat într-un moment în care aceste produse lipseau aproape total, provocând mari probleme de comunicare între colonia britanică şi Imperiul britanic. Guvernatorul coloniei britanice a fost forţat să caute modalităţi alternative pentru a le produce şi rezultatul a depăşit aşteptările. Aceste sigilii au avut o mare popularitate, deoarece erau mult mai colorate decât celelalte.

Din 1873, piesa a ajuns la mai mulţi colecţionari, care au cumpărat-o pentru colecţiile lor sau ca o formă de investiţie pe termen lung, începând din anul 2014, până acum, valoarea lui a crescut între 80% şi 100%. Acum, sigiliul este scos din nou la licitaţie, astfel încât investitorii şi iubitorii de filatelie pot cumpăra această piesă unică şi exclusivă, care este “bijuteria coroanei” oricărei colecţii de sigilii.

O licitaţie milionară

În cadrul acestei licitaţii, sigiliul Magenta nu va fi singur.Vor mai fi licitate două piese de milioane pentru colecţionari şi investitori. În aceeaşi zi, vor fi puse pe piaţă o monedă de aur double eagle din anul 1933, care a fost vândută pentru 6,4 milioane de euro în licitaţia anterioară, şi patru ştampile numite Inverted Jenny, care sunt evaluate la peste 4,2 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură