Sfere metalice neidentificate cad din cer în China

Unul dintre cele opt obiecte care au căzut din cer în nord-estul Chinei, în zilele de 16 şi 17 mai 2014
Unul dintre cele opt obiecte care au căzut din cer în nord-estul Chinei, în zilele de 16 şi 17 mai 2014 (Network Screenshot)

Cel puţin opt obiecte de metal în formă de sferă, şi având coroane cu un soi de zimţi, au căzut pe teritoriul din nord-estul Chinei în zilele de vineri şi sâmbătă.

Numai în oraşul Qiqihar s-au găzit opt astfel de sfere de metal. Conform presei de stat din China, sferele au un diametru de aproximativ 65 de centimetri şi cântăresc aproximativ 40 de kilograme. Localnicii au observat sferele cum cădeau din cer, acoperite de foc.

Multe persoane au speculat că sferele sunt generatoare auxiliare cu azot ce ar aparţine aparatelor de zbor, citând rapoartele care spun că într-una dintre sfere s-a găsit azot sub formă de gaz.

Agenţia de ştiri rusă Ria Novosti a anunţat că o rachetă purtătoare a eşuat în atmosferă deasupra Chinei, însă rămăşiţele acesteia nu ar fi putut ajunge pe Pământ:

”Rapoartele au confirmat că racheta purtătoare, generatorul şi satelitul au ars în totalitate pe timpul intrării în atmosferă. Accidentul s-a întâmplat deasupra teritoriului chinez. Luând în considerare altitudinea orbitei, putem spune cu siguranţă că nimic nu a mai ajuns pe Pământ”.