Sergiu Mocanu: Maia Sandu este cel mai bun candidat pe care a putut să-l desemneze PLDM

Vlad Filat şi Vladimir Plahotniuc
Vlad Filat şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com / sergiu.mocanu)

Candidatura Maiei Sandu la funcţia de premier în RM, înaintată de PLDM, are tot mai mulţi susţinători. Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, şi Mişcarea Ecologistă din Moldova, fac apel la societatea civilă să susţină candidatura Maiei Sandu la funcţia de prim-ministru, aceasta fiind o şansă de a readuce Republica Moldova pe făgaşul încrederii şi a integrării europene, transmite IPN.

Numai în cazul în care societatea va face presiuni asupra celor trei partide din Alianţa de guvernare, prin multiple proteste, există probabilitatea ca Maia Sandu să ajungă premier, susţine Mocanu.

„Maia Sandu este cel mai bun candidat pe care a putut să-l desemneze PLDM. Dar nu este agreată de Plahotniuc. Maia Sandu este unicul oficial care a spus lucrurilor pe nume, care a spus că avem un stat captiv. Ar fi un premier care nu va executa comenzile politice. Noi o susţinem pe Maia Sandu. Cred că oamenii vor protesta masiv dacă Maia Sandu nu va ajunge premier”, a declarat politicianul.

Mişcarea Ecologistă din Moldova, în calitate de promotor activ al integrării europene a Republicii Moldova, este îngrijorată de situaţia de instabilitate politică şi de pericolul de subminare a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, se arată în declaraţia semnată de preşedintele formaţiunii, Alecu Reniţă.

Candidatura Maiei Sandu la funcţia de prim-ministru este susţinută în totalitate de Mişcarea Ecologistă din Moldova, fiind considerată un demnitar care a demonstrat voinţă, caracter şi integritate, şi potrivit ecologiştilor, doar cu ea Moldova va putea depăşi instabilitatea politică şi face faţă enormei responsabilităţi de reformare a instituţiilor statului şi a societăţii moldoveneşti, relatează IPN.

Amintim că PLDM a propus-o pentru funcţia de premier pe Maia Sandu, care a condiţionat acest lucru cerând ca în următoarele săptămâni să fie demişi guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, şi procurorul general, Corneliu Gurin, ceea ce nu au acceptat celelalte două partide, PD şi PL. Mai mult, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este de părere că solicitările Maiei Sandu, depăşesc „cadrul constituţional”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.